INSIDER

Zűrzavar a boltok húsvéti nyitva tartása körül – itt a megoldás

Jön a 4 napos hétvége, de be lehet vásárolni! Megkavarta az üzletek megszokott nyitva tartási rendjét a koronavírus-járvány és az ellene hozott korlátozások. Sok üzlet bezárt, némelyek csak 15 óráig vannak nyitva, s több lánc – a törvényi keretek betartása mellett – módosította a nyitva tartását, s a húsvéti ünnepnapok is bekavarnak. A Ripost segít tisztán látni. Jó tudni: minden van, nincs áruhiány!
  • Szerző: Ripost

Extra hosszú hétvége kezdődik pénteken, de a 4 napból 3 – nagypéntek, húsvétvasárnap és húsvéthétfő – munkaszüneti nap, vagyis ezeken a napokon a plázák és a hipermarketek zárva tartanak. Ha valami mégis nagyon hiányzik otthonról, azt a fenti ünnepnapokon legfeljebb az éjjel-nappali kisboltokból, benzinkutakról, illetve az ügyeletes patikákból lehet majd beszerezni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Csütörtökön és szombaton a „koronavírusos” nyitva tartásuk szerint üzemelnek, sok üzlet, mint a műszaki vagy a bútorboltok csak 15 óráig tartanak nyitva. Az élelmiszerboltok, drogáriák, patikák, dohányboltok és benzinkutak estig nyitva vannak, ám a koronavírus-járvány megfékezése miatti szabályok továbbra is élnek ezeken a helyeken: 9 és 12 óra között a 65 év felettiek vásárolhatnak, s az embereknek tartaniuk kell egymástól a legalább 1,5-2 méteres méteres távolságot.

Áruházláncok: változó a nyitvatartásuk, csak az Aldinál egységes

Fotó: Ripost

A láncok nem egységesítették saját boltjaik nyitvatartását. Így ahány áruházlánc és üzlet, annyiféle nyitva tartással lehet találkozni. Az Auchantól a CBA-n, a Coopon az Intersparon, Sparon át a Penny-ig, Reálig és Tescóig mindegyik cég üzletenként eltérő időtartamban üzemel. Így a nyitva tartásukról még indulás előtt érdemes a honlapjukon tájékozódni. Egyedül az Aldi döntött úgy, hogy egységesíti üzletei nyitva tartását, így azok ma és szombaton 7 és 20 óra között látogathatók.

Fotó: Ripost

Roham Soroksáron, kényelmes vásárlás Óbudán

A kisebb üzleteknél azt tapasztaltuk, hogy korlátozzák az egyszerre beengedett vásárlók számát, az emberek pedig a kinti sorban álláskor is figyelnek az egymás közti távolságra. Az Óbudai Tesco szintén jelesre vizsgázott, itt még kézfertőtlenítő is van a bejáratnál kirakva. Az Óbudai Auchan is igyekszik betartani a rendeletet, tömeget itt sem tapasztalni, nem úgy Soroksáron: az ottani Auchan, úgy látszik elveszett.

Hatalmas tömegről írnak, egymás nyakában állnak sorban az emberek, és ráadásul délután idősekkel is lehet találkozni. A legnagyobb közösségi oldalon egy hölgy is panaszkodott: a pénztáros azt mondta neki, hogy saját felelősségükre akár délután is mehetnek az idősek vásárolni. Egy másik kommentelő a családokra fakadt ki: „Komplett családok flangálnak két csokival (..) üvölt a hangszóróból, hogy tartsuk a távolságot sorba álláskor, de mégis a nyakamba állnak.”

Fotó: Ripost

Nem lehet locsolkodni, ráér az unoka csokinyuszija

Rendhagyó lesz az idei húsvét a koronavírus-járvány miatt. A kijárási korlátozások és az idősekre különösen veszélyes vírus miatt le kell mondani a több generációs összejövetelekről és a locsolkodásról is. Így a nagy lakomákhoz szükséges bevásárlások is elmaradhatnak.

Ilyen idén nem lesz a kijárási korlátozások miatt... A békéscsabai Balassi Néptánccsoport fiú tagjai remélhetőleg idén otthon maradnak. MTI Fotó: Lehoczky Péter

A nagymamáknak sem érdemes most útra kelni, hogy az unokáknak legyen csokinyuszi és tojás a kosárba, hiszen most úgysem találkozhatnak, a korlátozások végén lehet majd odaadni…

Minden van! Fölösleges megrohanni a boltokat!

Fotó: Ripost

A korábbi pánikszerű roham miatt itt-ott kisebb átmeneti áruhiány, alakult k, de ma már roskadoznak a polcok az árutól: bármely élelmiszerüzletbe is menjünk, szinte mindenből óriási a kínálat. Nem csak a hétköznapi termékek, mint a vécépapír, a liszt vagy a cukor, de a húsvét nélkülözhetetlen finomságai is kaphatók a tojástól a sonkán át a csokinyúlig.

Fotó: Ripost

„Áru van és lesz is bőségesen, nem kell lerohanni az üzleteket„ – mondta el a -nak Vámos György. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára hozzátette: a kezdeti felvásárlási rohamok alábbhagytak, az emberek is látják, hogy nem fogy ki semmi. Az üzletek felkészültek, szezonális húsvéti termékekből is bőséges a választék. Igaz, a járványhelyzet átírta a vásárlási és ünneplési szokásokat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?