INSIDER

Arccal a vízben küzdött az életéért a 7 éves Vince az élményfürdőben, barátai húzták ki a medencéből

A figyelmetlen úszómester a barátnőjével sms-ezett, miközben a kisfiú váratlanul rosszul lett csúszdázás közben.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas tragédiáról számoltak be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén található élményfürdőből.

A 7 éves Szajnik Vince másodjára jelentkezett az úszótáborba, ahol a jól úszó csoportba osztották. Édesapjának voltak ezzel kapcsolatban fenntartásai, de a szakemberekre bízta a döntést – számolt be róla a Blikk.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Vince a kamikaze nevű csúszdán leérkezve felállt a vízben, pár pillanat múlva pedig arccal előre a vízbe merült. A víz alatt kezeivel a torkához kapott, így küzdött hat percen keresztül.

Mindebből az úszómester semmit nem vett észre, mivel a telefonját nyomkodta, így végül a kisfiút a barátai húzták ki a medencéből.

Az, hogy pontosan mi történt 2016-ban a kisfiúval a mai napig rejtély, viszont az életmentő azzal védekezett, hogy azt hitte, Vince búvárkodik.

„Öt éve pokol az életünk” – mondta elkeseredetten Szajnik János a Blikknek. „Több évet töltöttünk a baleset után a kórházban és a rehabilitáción, de Vince továbbra is állandó felügyeletet igényel. Alapszintű ápolása és kezelése havonta több milliós összeget tenne ki, de én és az édesanyja ezt jelenleg nem tudjuk biztosítani. Az Aquarius Élményfürdő, ahol a baleset megtörtént, rendelkezett ugyan felelősségbiztosítással, de a biztosító egyelőre nem hajlandó a kárunkat enyhíteni” – fakadt ki a férfi.

„Az úszómester a medencének egy olyan területén hagyta a vízben arccal lefelé lebegni a fiamat, amelyet a lecsúszás után azonnal el kell hagyni, hogy a következő csúszók is biztonságosan leérkezzenek! Ráadásul az eljárás során megállapították azt is, hogy az úszómester mobilozott, a barátnőjével váltott sms-eket. Arról csevegtek egyébként, hogy sokat ugráltatják, mert kevesen vannak a medencékhez és neki akkor kettőre is figyelnie kellett. Ez azonban nem vesz el a felelősségéből” – mondta szomorúan János, aki nem adta fel a reményt, hogy igazságot szolgáltat kisfiának.

Ha segíteni szeretne a kis Vince kezelésében és ápolásában, akkor azt a család számlájára érkező támogatással teheti meg: OTP Bank Számlaszám: 11773449-02081140

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?