INSIDER

Világhírű lett a lajosmizsei cukrász maszkos csokimikulása

Rimóczi László lajosmizsei cukrász szájmaszkot adott a kézműves csokimikulásaira, és akkora sikere lett, hogy világszerte hírt adtak a magyar csokoládéról. A Ripostnak elmesélte, hogy a vírustagadóktól több fenyegetést is kapott, de nem törődött vele.
  • Szerző: LA

Tavasszal a koronavírus-járvány ugyan megviselte a Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalont, ám mostanra annyi a munkájuk, hogy nem győzik teljesíteni a megrendeléseket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalon

„Az előző hullámnál a forgalmazóink eltűntek, mivel a szuvenírboltok polcain már nem voltak keresettek a termékek. Ennek oka az volt, hogy nem jöttek a turisták. Most viszont percenként jönnek a megrendelések a webshopból, aminek nagyon örülünk, de alig bírjuk„ – vallotta be a nak László, aki csak néhány percre tudott elszakadni a munkától, míg kollégánkkal beszélt. Talán ő maga sem gondolta, hogy új, formabontó ötlete mennyire népszerű lesz rövid időn belül, főleg úgy, hogy vállalkozása fő profilja a grillázscukor torta, nem pedig a csokoládégyártás.

Fotó: Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalon

„A belgák elkészítették tavasszal a húsvéti nyuszifigurákat maszkkal, és mivel jó ötletnek tartottam, mi is megcsináltuk. Nagy sikere lett! Már ekkor tudtam, hogy december 6-a előtt előrukkolunk a maszkos mikulásokkal” – árulta el a cukrász.

Fotó: Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalon

„Kezdetben a sok támogató üzenet mellett rengeteg negatív, fenyegető üzenetet kaptam, mert népszerűsítem a maszkhasználatot, nem is értettem ezeket. Mára ezek szerencsére megszűntek és csak pozitív visszajelzéseket kapok. A hazai tévék felfigyeltek ránk, majd megkeresett a Reuters hírügynökség is, hogy felvételt szeretnének készíteni velünk. Innentől a nemzetközi sajtóban hamar körbement a magyar maszkos mikulásaim híre: hírt adott róla egy norvég televízió, svájci magazin, egy ciprusi újság, mindeközben kapunk megrendeléseket Kínából, Kanadából, Svájcból és Amerikából is, de mi egy kis műhelyt üzemeltetünk, örülünk, ha a magyar piacot el tudjuk látni„ – nevetett László, aki a helyi piacra is kijár árusítani, ha ideje engedi.

Fotó: Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalon

Marcipánból van a maszk

Rimóczi László a nak elárulta azt is, miből áll össze a csokimikulás. A tejcsokoládés figurára marcipánból készítenek maszkot, aminek a gumiszalagját cukorhabból formázzák meg, majd a szemeit fehércsokoládéból rajzolják ki.

Csokipénz lesz a malacban

A következő nagy dobásukat Lászlóék szilveszterre tervezik: most nem csokoládéból, hanem grillázsból fognak alkotni. Ráadásul nem mást, mint egy szilveszteri malacot, amit ha a vevő összetör, egy csokoládépénzt talált benne – így szerencsésen indulhat az új év.

És ezeket olvastad már?