INSIDER

Világhírű asztalos készítette el a Karmelita Kolostor magyar címerét

Rostás Árpád Magyar Örökség-díjas restaurátor és vándorasztalos készítette el a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita Kolostorban található magyar címert. A mûvész azt kérte cserébe, hogy 15 cigány gyereket elvihessen az épületbe látogatóként.
  • Szerző: Ripost

A lányom beszélt rá, hogy vállaljam el ezt a megbízást, én féltem tőle, túl nagy kihívásnak tűnt

- meséli az önmagát vándorasztalosként bemutató Rostás Árpád, akinek nevéhez olyan mesterművek kötődnek, mint az Országház faburkolata, a versailles-i kastély parkettája, a Louvre ablaka vagy Charlotte cambridge-i hercegnő bölcsője.

A mester 700 órás munkával készítette el a mintegy 3 méter hosszú és 110 cm magas műalkotást, amelyen egy angyal fogja a koronás címert.  Az angyal arcát annak a három nőnek az arcából rakta össze, akik a legfontosabbak az életében: az édesanyja, a kedvese és a lánya.

„Én intézetben nőttem fel, mert az édesanyámnak nem volt pénze felnevelni. Hétvégén se vittek haza, az általános iskolai ballagáson is csak én voltam egyedül, engem senki nem ölelt át. Ezt egy gyereknek sem kellene átélnie. Ezért nekem az a célom, hogy a cigány gyerekek tanuljanak, szakmát szerezzenek és fel tudják nevelni a gyerekeiket. Családban, szeretetben" – mondja a mester.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?