INSIDER

Viharos szél, eső, napsütés – nem lesz szép időnk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa nem sok jót ígér erre a hétre.
  • Szerző: Ripost

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Sokfelé lesz erős a szél. A minimum hőmérséklet 6-11, a maximum hőmérséklet 16-21 fok között valószínű.

Szerdán is több órára kisüt a nap, de helyenként kialakulhat kisebb zápor, esetleg zivatar. A Dunántúlon néhol még erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között várható.

Csütörtökön északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de főként a keleti tájakon még több órára kisüt a nap. Elsősorban a Dunántúlon lehet számítani záporok kialakulására, esetleg zivatar is előfordulhat. A szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimum hőmérséklet 5-13, a maximum hőmérséklet 18-24 fok között valószínű.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan alakulhat ki záporeső, néhol zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 16-24 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan várható zápor, néhol zivatar. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Szombaton a minimum hőmérséklet 7-13, vasárnap 7-14 fok között alakul. A maximumok mindkét nap 16-24 fok között alakulnak.

És ezeket olvastad már?