INSIDER

Vesztegzár alatt több épület az új mutáns vírus miatt Németországban

Megrázó képek láttak napvilágot arról, hogyan helyeznek több épületet is vesztegzár alá Németországban. Az új, mutáns vírus ütötte fel a fejét.
  • Szerző: Ripost

Vesztegzár alá helyeztek több épületet is a nyugat-németországi Hammban, miután az egyik házban lakó építőmunkásnál kimutatták a mutáns vírus gyorsan terjedő brit változatát.

Németországban vesztegzár s mutáns vírus miatt

Vesztegzár alá helyezett épületeket õriznek rendõrök a nyugat-németországi Hammban Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

 

A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

 

Németországban vesztegzár új mutáns vírus miatt

Egyenként ellenőrizték a lakásokat MTI/AP/Martin Meissner

 

Németországban vesztegzár mutáns vírus

Az egyik házban lakó építőmunkásnál kimutatták az új koronavírus brit változatát. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

A brit tudósok szerint a koronavírus mutáns vírus-variánsai közül a brit lesz az, amely végigsöpör a világon, és legalább 10 évig velünk marad. A szomorú jövőképet Sharon Peacock professzor, az Egyesült Királyság genetikai megfigyelési programjának vezetője festette.

„Az első Kentben talált koronavírus-variáns hatalmas lendülettel tarolta le az országot, és nagy valószínűséggel ezt fogja tenni a világgal is” – mondta Peacock a BBC-nek.

Tíz évig velünk marad a brit mutáns

Hozzátette, hogy a vírus különböző variánsait szerinte 10 évig folyamatosan szekventálni kell majd.

„Ha a vírus egy idő után úgy mutálódik, hogy már nem lesz ennyire virulens, már nem kell annyira aggódnunk, véleményem szerint azonban ez évekbe, akár 10 évbe is telhet” – osztotta meg aggodalmait.

Már 50 országban jelen van

Ismeretes, a koronavírus gyorsabban fertőző brit variánsát szeptember környékén, az angliai Kentben fedezték fel először, azóta pedig már 50 országban – köztük hazánkban is – kimutatták, a magyar kutatók szerint pedig ez a mutáció felelős az eddig csökkenő fertőzésszámok ismételt emelkedéséért is.

Öröm az ürömben, hogy a professzor szerint a most fejlesztett vakcinák hatásosak a mutációk ellen is, azonban az elkövetkezendő szakasz valóságos versenyfutás lesz az idővel, az új törzsek veszélye ugyanis a korábbinál is gyorsabb terjedésben rejlik.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?