INSIDER

Védett sávot kapnak az idősek az üzletekben – megkérdeztük, ki mit gondol – videó

Visszatér az idősek vásárlási sávja, de másként!
  • Szerző: Ripost

  • hétfőtől péntekig: 9–11 óra
  • szombat és vasárnap: 8–10 óra

A miniszterelnök hétfői bejelentése alapján visszatér az idősek vásárlási sávja, azonban a tavaszihoz képest módosult formában. Erről Orbán Viktor a közösségi oldalán számolt be, miután aláírta az erről szóló kormányrendeletet. Az idősek hétfőtől péntekig kilenc és tizenegy óra között védett sávban vásárolhatnak, vagyis ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban, hétvégén, szombaton és vasárnap pedig nyolc és tíz óra között érvényes ugyanez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI/Mónus Márton

A kormányfő a pontosság kedvéért hozzátette: „Az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban. Világosan látszik – folytatta – a járvány statisztikáiból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya. Őket kell elsősorban védenünk. Ez a rendelet őket védi. Vigyázzunk rájuk, vigyázzunk egymásra” – zárta szavait a miniszterelnök.

Barnabás Márta: Engem nem zavar az idősáv, sőt! Szerintem nagyon jó, hogy szeretnék visszahozni a 65 év felettieknek, ez a férjemet és engem is érint, mivel már benne vagyunk a korban.

Barnabás Márta
Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Barnabás Péter: Mivel ez biztonságosabb, ezért ki is fogjuk használni, ebben az időben fogunk menni vásárolni. Ha lehet, nem kockáztatunk, örülök neki.

Barnabás Péter
Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Andóczi Balogh Anna: Szerintem tavasszal is hasznos volt az idősáv. Persze, kicsit kellemetlen a fiatalabbaknak, de az idősek védelme érdekében ez fontos. Én támogatom, viszont úgy gondolom, hogy csak az idősávjukban szabadna boltba menniük.

Andóczi Balogh Anna
Fotó: Máté Krisztián / Ripost

 

És ezeket olvastad már?