INSIDER

Váratlan döntést hozott a bíróság: Rohác ölte meg Prisztást, Hatvani szabadul a börtönből

Elfogadta a Fővárosi Törvényszék Jozef Rohác vallomását, hogy ő végzett Prisztás Józseffel.
  • Szerző: Ripost

Elfogadta a Fővárosi Törvényszék Jozef Rohác vallomását, amely szerint ő lőtte agyon 1996 novemberében Prisztás József nagyvállalkozót, a bíróság egyúttal félbeszakította az eddig a bérgyilkosnak tartott, és ezért korábban már jogerősen tizenöt évre ítélt Hatvani István szabadságvesztését.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hatvani Istvánt kísérik a tárgyalásra
Fotó: MTI

A törvényszéken lefolytatott perújítási eljárásban ugyanakkor nem változtattak a felbujtónak tartott Portik Tamás, és a bűnsegédként számon tartott Fazekas Ferenc büntetésén, Portik 15, illetve Fazekas 10 éves fegyházbüntetése továbbra is hatályban marad.

Hatvani büntetése félbeszakításának nincs halasztó hatálya, vagyis a fellebbezések sem lehetnek rá hatással, a férfi így hamarosan szabadon távozhat a börtönből. Hatvani Istvánt bizonyíték hiányában mentette fel a gyilkosság vádja alól a Fővárosi Törvényszék.

Hatvani István és Fazekas Ferenc a vádlottak padján
Fotó: MTI

A Fővárosi Főügyészség Hatvani esetében fellebbezést jelentett be a döntés ellen, Portik és Fazekas esetében tudomásul vette azt. Hatvani István és védője tudomásul vette a döntést. A másik két vádlott és védőik fellebbezést jelentettek be – írta a PestiSrácok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?