INSIDER

Portik is megjelent, Rohác beszél a gyilkosságról a börtönben

Jozef Rohác meghallgatásával folytatódik ma a Prisztás-gyilkosság perújítása. A tárgyalás rendkívüli biztonsági intézkedések közepette zajlik.
  • Szerző: Ripost

Prisztás Józsefet 1996. november elsején lőtték le óbudai otthona előtt. Az eredeti vád szerint az Energol Rt. marketing igazgatója, az alvilág akkori vezető személyisége, Portik Tamás adott megbízatást a gyilkosságra, mivel elszámolási vitájuk volt egymással. Az ügyészség szerint a végrehajtók Hatvani István és Fazekas Ferenc voltak, őket Portikkal, mint felbujtóval együtt el is ítélték jogerősen 15 év fegyházra 2016 májusában. Az eljárás alatt mindvégig tagadták a bűnösségüket.

Jozef Rohác eközben már a Szegedi Csillag börtönben ült 2010 óta az Aranykéz utcai robbantásért és a Fenyő gyilkosságért. Ám 2017-ben magára vállalta Prisztás József lelövését is, emiatt kezdődött a perújítás a Fővárosi Törvényszéken. A mostani ügyben azonban kizárólag Rohác vallomását fogják vizsgálni, a teljes bizonyítást nem folytatják le újra.

Portik Tamás már régóta apátiába süllyedt a börtönben. Ügyvédei elmondása szerint teljesen magába fordult, a családjával se tartja a kapcsolatot, érdemi kérdésekről nem lehet beszélni vele. A perújítás első, márciusi tárgyalásán ápolatlanul, hosszú hajjal és szakállal jelent meg. Már akkor jelezte, hogy ma is jelen kíván lenni.

Mosolyogva jelentkezett be a zárt láncú videórendszeren a Szegedi Csillag börtönből Jozef Rohác. Magyarul már jól megtanult, a tolmács csak a biztonság kedvéért volt mellette.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?