INSIDER

Ezeken a helyeken vakcina-taxi viszi oltani a betegeket Budapesten

A vakcina-taxi a mozgásában korlátozott vagy az egészségi állapota miatt nehezen mozgó betegeket viszi el az oltóhelyre.
  • Szerző: Ripost

Két kerületben is indult vakcina-taxi. Kispesten és Soroksáron így segíti az oltakozást az önkormányzat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Szükség esetén már az önkormányzat is segít a Kispesten élő, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, egészségügyi állapota miatt rászoruló, vagy mozgásában akadályozott kispesti időseknek abban, hogy eljussanak az oltópontra, vagy különösen indokolt esetben a háziorvosi rendelőbe” – tudatta Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Kiemelte: állami szinten megoldott a betegszállítás, mégis előfordulhat olyan eset, hogy jól jön a kiegészítő segítség.

Soroksár polgármestere, Bese Ferenc is hasonló lehetőségről értesítette a kerület lakóit.

„Önkormányzatunk a „VakcinaMobillal” azon idős soroksáriaknak szeretne segítséget nyújtani, akik egészségügyi állapotuk, illetve a mozgásban való akadályozottságuk miatt más módon nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudnának eljutni a kijelölt oltópontokra, illetve háziorvosukhoz.” – írta a polgármester.

Mindkét kerületben a háziorvostól kell kérni ezt a szolgáltatást.

Javaslatunkra Vakcina-taxi indult az időseknek! ??

Szükség esetén Már AZ önkormányzat IS segít a Kispesten élő, vagy ... </ p> Közzétette: Gabriella Dódity – & nbsp; 2021. április 6., kedd </ blockquote> </ div>

 

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 536 751 fő – közölte a kormányzati tájékoztató oldal szerdán. 1 005 936 fő már a második oltását is megkapta. A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele a 2,5 millió beoltott volt. Így a feloldásokról szóló rendelet április 7-én hatályba lépett. A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb 1,5 millióval nőtt és már a 3,9 milliót is meghaladja a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?