INSIDER

Vadásznak Győrben az éjjel egyedül sétálókra

Sokkoló történetről értesült a Ripost. A 23 éves Szabolcs éppen egy ismert győri szórakozóhelyről indult haza, amikor két idegen rátámadt. Hátulról leütötték, a felismerhetetlenségig összeverték, eltörték az arccsontját és kirabolták. Nem ez az első ilyen eset Győrben: úgy tűnik, egy csoport vadászik a városban az éjszaka egyedül sétáló fiatalokra. Lapunknak a fiú meséli el a borzasztó történetet.

Brutálisan összeverték és magára hagyták szombat este Győrben a 23 éves Baranyai Szabolcsot. A Téten élő, egy mezőgazdasági cégnél dolgozó fiú barátaival indult útnak Győrbe, hogy egy klubban szórakozzanak. Ám, amikor indult volna haza, két idegen rátámadt, akik félholtra verték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Majdnem meghaltam

– kezdte lapunknak Szabolcs.

Nem sokon múlt, hogy Szabolcs meghaljon

„A szórakozóhelyen több órát is eltöltöttünk. Minden rendben volt, egészen a távozásig. A többiek beszálltak az autóba, de mivel túl sokan voltunk, én mondtam, hogy elsétálok a közeli buszállomásig, hiszen onnan hamar hazajutok. Akkor még nem sejthettem, hogy mi vár rám…”

Szabolcs elindult egyedül az állomás felé, ám valaki utánaszólt.

Két ismeretlen férfi szólított le, én pedig megálltam nekik

– folytatta a fiú.

„Tüzet kértek tőlem. Adtam nekik és indultam tovább. Ekkor ők hátulról leütöttek és verni kezdtek a földön.

A tehetetlen fiú fejét többször megütötték, és amikor a földre került, szinte a felismerhetetlenségig összerugdalták. Később a kórházban kiderült, hogy eltört az arccsontja és agyrázkódást szenvedett.

Ott feküdtem a sötétben teljesen egyedül

– mondta.

Értékeiért verték össze a fiatalembert

„Folyt belőlem a vér és senki sem jött oda segíteni. Nem tudom, mennyi idő telhetett el, de amikor végre összeszedtem magam, elmentem a buszmegállóba segítséget kérni.”

Miután kiérkeztek a mentők, a fiú sérülései miatt hivatalból megtették a feljelentést. Kiderült az is, hogy a két támadó kifosztotta a fiút: elvették az iratait, a pénzét, a telefonját és a szemüvegét, ráadásul a sérülései miatt még csak dolgozni sem tud menni.

Megkerestük az ügyben a megyei rendőrséget, későbbre ígértek választ.

Utolértük Szabolcs édesanyját is, aki képtelen felfogni, hogyan történhetett ez a fiával.

A támadók nem kímélték a fiatalembert

Nem találok szavakat

– kezdte Kriszta.

„Korábban a másik fiammal történt ugyanez. Sötétedéskor elment Győrbe egy dohányboltba, amikor ismeretlenek hátulról leütötték és elvették a pénzét. A rendőrök azt mondták, amikor feljelentést tettünk, hogy nem az első ilyen eset. A támadók 2-3 fős csoportokban lesik, ki az, aki egyedül van. Tudják, hol nincs térfigyelő kamera, és ott támadnak. Azt tanácsolnám a többi szülőnek, ragaszkodjanak ahhoz, hogy a gyerekek, ha elmennek valahova, akkor mindig együtt jöjjenek vissza!”

És ezeket olvastad már?