INSIDER

Üresek a Karácsony-féle biciklisávok, az autók dugóban araszolnak – videó

Nem csitul az elégedetlenség. Anyáznak a budapesti autósok Karácsony eszement ötlete miatt. A nagykörúti új biciklisávon alig látni kétkerekűt, míg a az autók a dugóban pöfögnek. Kinek jó ez?!
  • Szerző: Ripost

„Áll a forgalom! Sokkal jobban áll a forgalom, a Kálvintól a Kinizsi utcáig 10 perc míg átjut az ember„ – panaszkodott a -nak egy autós a körúti forgalomban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Van egy másfél méteres szakasz, ami senkié. Szerintem semmi értelme” – mondja egy másik dugóban üllő sofőr.

„Biciklist? Milyen biciklist? Én nem láttam egy biciklist sem” – panaszkodik egy másik.

 

Sokan nyomdafestéket nem tűrő szavakkal minősítik a Karácsony féle bicikli utakat, anyáznak a budapesti autósok.

„Én nem járok gyakran Budapestre, de ha most ekkora dugó van mi lesz itt, ha megszűnik a veszélyhelyzet” – mondja meglepetten egy vidéki nő.

Kerékpársávok Budapest
Fotó: Markovics Gábor

Mint ahogy azt a már megírta, naponta órákra bedugul a nagykörút.

Főleg csúcsidőben, naponta legalább háromszor órákra bedugul az új biciklisávok miatt a Nagykörút és a Bartók Béla út. Miközben percekig alig látni biciklist, a Blahától a Rákóczi hídig áll az autósor.

Kerékpársávok Budapest
Fotó: Markovics Gábor

A GPS-alkalmazás, a Waze is naponta többször , órákon át mutatja, hogy dugó van. Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a koronavírus-járványra, pontosabban az autósok számának jelentős csökkenésére, és a megnövekedett biciklisforgalomra hivatkozva festette fel április végén a Nagykörútból egy sávot lefoglaló bicikliutat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?