HARCÉL

Anyáznak a budapesti autósok: az üres új biciklisáv miatt dugó van a körúton – Videó

Nyomdafestéket nem tűr, ahogy anyázzák Karácsony Gergely főpolgármestert az autósok Budapesten… Csúcsidőben, naponta legalább háromszor órákra bedugul az új biciklisávok miatt a Nagykörút és a Bartók Béla út. Miközben percekig alig látni biciklist, a Blahától a Rákóczi hídig áll az autósor.
  • Szerző: Ripost

Elesett a Nagykörút! Hamarabb lehet szabálytalan autóst látni a biciklisávban, mint biciklist, a közösségi GPS-alkalmazás, a Waze is naponta háromszor, órákon át mutatja, hogy dugó van. Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a koronavírus-járványra, pontosabban az autósok számának jelentős csökkenésére, és a megnövekedett biciklisforgalomra hivatkozva festette fel április végén a Nagykörútból egy sávot lefoglaló bicikliutat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kerékpáros sehol...

A kerékpárosok persze örülnek, de elég kevesen vannak, néha percekig nem jön egy sem, üres a sáv, miközben a leszűkített autóssávban dühöngő autósok ülnek, a Blahától a Rákóczi hídig áll a sor – és ugyanígy Budán, a Bartók Béla úton. Karácsony Gergely intézkedése egy igazi tessék-lássék megoldás volt, átgondolatlanul, nagy hirtelen lezárt egy egész sávot a Nagykörútból. Az autós csoportokban már napok óta anyáznak, sok figyelmetlen vagy türelmetlen autós pedig vagy rutinból, vagy éppen trükközésből, de használja a biciklisávot, kedden pedig már a rendőrök büntettek a Blahánál...


A neten is szidják Karácsony Gergelyt

Geri: „Köszönjük a drága főpolgármester úrnak ... Akinek még jogosítványa sincs! És ő akarja szabályozni a közlekedést, bravó!”

Sándor: „Az M7-esen mikor lesz biciklisáv?!?! Én Balatonra akarok letekerni, az autópályán, és amúgy is, minden autópályán 30km/h-ra csökkentsék a max sebességet. A városban meg 1 km/h legyen a max.”

Béla: „Most kellene, hogy aki áll a dugóban, az ráfekszik a dudára, és amíg el nem olvad a reléje, nyomja. Hamar menne az aláírásgyűjtés a környékbeli lakóknál, hogy lof... a biciklisávba.”

Balázs: „Volt itt már minden, én a mai ott eltöltött 30 percem alatt kihordtam két idegösszeroppanást... Szerintem az egy sáv is tudna haladni, ha lenne lámpaprogram. jaaaa hogy azt nem sikerült normálisat csinálni, sőt gyanítom, semmit se változtattak a korábbi két sávot átengedőn?”

TéKá: „Szerintem megérte! Itt lakom a körúton, fél óra volt a Rákóczi tér-Blaha útvonal kocsival, és ezalatt LÁTTAM IS EGY BICIKLIST!”

Gergely: „Ilyen az, amikor egy teljesen fogalmatlan, jóllakott óvodást szavaznak meg döntéshozói poziba, vicc ez az ember, remélem eltakarítják a fenébe”

Az új betontömbök már 3 balesetet okoztak

Az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Klinikák közötti szakaszon három betontömb is kikerült, ez a bicikliút leválasztására szolgál. Az elmúlt napokban már három baleset is történt miattuk, először egy BMW-s majd egy Suzukis perdült ki tőlük, egy harmadik autó pedig beszorult közéjük, de végül ki tudott jönni. A netezők szerint a legnagyobb gond majd akkor lesz, amikor a mentők a dugót a biciklisávon kerülnék ki, de a betontömb akadályozza majd őket...

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?