INSIDER

Újra rendőrkézen a Dózsa György úti gázoló: törvényen felülinek gondolja magát

M. Richárdot a járványügyi szabályok sem érdeklik. A rendőrök azonnal intézkedtek.
  • Szerző: Ripost

Legutóbb október közepén bukott le M. Richárd (43), a Dózsa György úti baleset egyik felelőse. Akkor a vezetéstől örökre eltiltott férfit egy Mercedes volánja mögül szállították ki a XIII. kerületben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi ezúttal a járványügyi korlátozó szabályokat szegte meg. Egy konditeremben edzett, ami a koronavírus miatt nem lehetett volna nyitva.

A Bors úgy tudja: ebben az edzőteremben tartózkodott M. Richárd hat másik emberrel
Fotó: Bors

A Bors egyik olvasója szemtanúja volt a rendőri intézkedésnek, amelyről képet is készített. Megkeresésükre a rendőrség megerősítette az intézkedés tényét.

Törvényen felülinek gondolja magát a Dózsa György úti gázoló (fehér felsôben), a rendôrök elkapták
(Bors olvasói fotó)

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei 2020. december 2-án az esti órákban a járványügyi szabályok megsértése miatt intézkedtek egy újpesti edzőteremben, ahol a 2017 tavaszán történt Dózsa György úti baleset egyik érintettje is jelen volt. Vele, valamint a teremben tartózkodó további hat fővel szemben a rendőrök védelmi intézkedés megszegése szabálysértés miatt szabálysértési feljelentést tettek” – közölte a BRFK. A feljelentett hét személy egyike a fitneszterem alkalmazottja.

Elsőfokú ítélet született még szeptemberben a Dózsa György úti halálos baleset ügyében: a bíróság négy év letöltendő fogházbüntetésre ítélte M. Richárdot, illetve egy év tíz hónap, három évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a másik járművezetőt, N. Jánost – tájékoztatta szerkesztőségünket a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint egy 43 éves férfi, M. Richárd vezetői engedély nélkül, 2017. május 15-én kora délután a megengedett 50 kilométeres óránkénti sebességet jelentősen meghaladó, 135-140 kilométeres sebességgel közlekedett a XIII. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába.

A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, N. József, aki szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a szemből, túlzott sebességgel érkező M. Richárd elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A kanyarodó gépkocsiban két személy utazott a sofőrön kívül. A két autós olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost.

A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A másik utas a kórházi kezelés során hunyt el, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 49 éves sofőrje is életveszélyes, míg a gyorshajtó vádlott könnyebb sérüléseket szenvedett

– olvasható az ügyészségi közleményben, amely azt is megállapítja, hogy a baleset elkerülhető lett volna, ha a nagy sebességgel érkező M. Richárd nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha N. József szabályosan kanyarodik.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?