INSIDER

Újabb részletek, rettegtek az emberek a búcsúban balesetet okozó hintától

Egy 16 éves tatabányai lány csuklója, valamint egy 28 éves férfi kulcscsontja tört el, miután a baji búcsúban mûködés közben kiszakadt a Magic Dance fantázianevû vidámparki hinta kocsija a hétvégén. A rendőrség nyomozást indított.
  • Szerző: Ripost

Egyik pillanatról a másikra vált rémálomszerűvé a szombat esti bulihangulat a baji búcsúban. A Komárom-Esztergom megyei település szokásos éves búcsújának fő szenzációja, a Magic Dance nevű, kifejezetten gyorsan pörgő hinta egyik kocsija ugyanis menet közben kiszakadt, a benne ülő két fiatal pedig kirepült a szerkezetből. A %% információi szerint a tatabányai mentősök egyik szabadnapos gépkocsivezetője is a helyszínen volt, így ő azonnal tudott segíteni a sérültek ellátásban.

Sokak szerint csoda, hogy nem végződött tragédiával az eset, hiszen a nagy sebességű szerkezetből kizuhanva halálos fej, illetve belső szervi sérüléseket is szenvedhetett volna az a két fiatal, akiket a tatabányai Szent Borbála Kórház sürgősségi baleseti osztályára szállítottak.

„A helyszínre két mentőegység érkezett, akik két sérültet találtak. A 28 év körüli férfi a mellkasát fájlalta, lábán zúzódások voltak, s felmerült nála az agyrázkódás lehetősége, míg a 16 év körüli lánynál kéztörésre gyanakodtak a kollégák. Rögzítés és fájdalomcsillapítást követően a sérülteket a baleseti sebészetre szállították” – tájékoztatta a %%-ot Gellér Éva, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője. Lapunk úgy tudja, a lány csukló, a férfi kulcscsonttörést szenvedett. Az ügyben a Tatai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Féltek a hintától azok, akik kipróbálták

Nem először működött Bajon a Magic Dance nevű szerkezet, mely a szombat esti balesetet követően tegnap reggel már letakarva állt, mellette a kiírás: „A berendezés üzemen kívül. Elnézést kérünk”.

„Semmi pénzért nem ülnék fel erre a szerkezetre! Akik tavaly kipróbálták, azt mondták, hogy nem érzik magukat biztonságban rajta. Túl gyors volt, s nagyon rángatott, ahhoz képest, hogy nincs benne biztonsági öv, nem csoda, hogy idén kihagyták. Lehet, ez volt a szerencséjük!” – magyarázta kollégánknak egy anyuka a baji búcsúban, utalva a hétvégén történtekre. Úgy tudni, a szerkezetnek rendben voltak a papírjai, akárcsak a várpalotai horrorhintának, melynek egyik sérültje azóta sem épült fel teljesen.

 

Hogy mit szólt a történtekhez a település polgármestere, s milyen terveik voltak hétfőre a veszélyessé vált hintával, kiderül a hétfői napilapból. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?