INSIDER

Új szintre léptek a román horrorkaravánok, még mindig tudnak újítani

Egyre veszélyesebb ötleteik vannak a román autóneppereknek: újabb horrorkaravánokat videóztak le az autósok a magyar utakon. Most viszont egy grúz páros is a rendőrök horgára akadt.
  • Szerző: Ripost

Utánfutós busszal vontatott lerobbant kisbusz, amivel még egy trélert vontatnak, vagy a vontatott teherautó gyomrába másik kisteherautót rejtenek – úgy látszik, mindig lehet emelni a tétet, egyre hajmeresztőbb vontatásokat látni a hazai utakon. Míg egészen eddig csak az egy-két autónyi túlsúllyal közlekedő tréleressel és a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel hajtó furgont vontató furgonossal kellett jobban vigyázni a magyar sztrádákon, addig újabban egyre megdöbbentőbb eseteket látni az utakon.

Még hétfő késő délután az M3-as sztrádán fogtak a rendőrök egy kisteherautót, ami egy másik kisteherautót vontatott, ráadásul a méretes szerelvény végén még egy trélerre pakolt autó is volt.

Fotó: Police.hu

A tréleres furgont aznap többen is látták, ám akkor nem egy kisteherautó vontatta, hanem egy román busz, aminek ráadásul volt saját utánfutója is. A karaván mellett elhaladó autósok szerint rakományrögzítő hevederrel kötötték a lerobbant furgont a 80 km/órás sebességgel haladó busz utánfutójához.

A horrorkaravánok másik új „sztárja” egy grúz páros. Ők még vasárnap délelőtt akartak az 5405-ös úton egy Ford kisteherautóval egy másikat vontatni, ám a vontatott jármű platóján egy kisteherautót rejtettek el.

Fotó: Police.hu

 

Az autónepperek a bírságot is bevállalják

Az utóbbi hónapokban egyre többször közöl a rendőrség olyan fotókat, ahol egészen elképesztő módon vontatnak az utakon, de a netre is egyre több sofőr tölti fel az útközben lefotózott karavánokat.

A értesülése szerint többnyire román autónepperekről van szó, akik még a rendőrség által kiszabott százezres bírságokat is bevállalják, hiszen a Nyugat-Európában levetett, potom összegért megvásárolt autókat még így is milliós nyereséggel tudják továbbadni Romániában.