INSIDER

Tragédia a Bécsi úton: halálra vertek egy kéregetőt a fiatalok – Videó

A hajléktalan férfi egy szórakozóhelyet választotta kéregetése helyszínéül. Ám ennél rosszabb döntést nem is hozhatott volna, később vitába került a fiatal vendégekkel.
  • Szerző: Ripost

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 21 éves fiatallal szemben, aki tavaly augusztus végén leütött egy hajléktalan férfit a Bécsi úton, mert pénzt kért. A férfi beütötte a fejét a térkőbe, és a kórházban meghalt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi nagy mennyiségű alkoholt ivott az ominózus éjszaka egy óbudai szórakozóhelyen a barátaival. Ahogy a környékén tartózkodott a hajléktalan férfi is, aki többször odament a szórakozóhely teraszán dohányzó vendégekhez és kéregetett tőlük.

A verekedés közben, lefejelte a térkövet a koldus.
Fotó: Ügyészség

A fiatal trágár szavakkal utasította el a kéregetőt. A hajnali órákban a fiatal barátaival együtt távozott a szórakozóhelyről, és az annak közelében lévő Puskás-szoborcsoporthoz mentek, hogy fényképet készítsenek. A férfi itt is odament hozzájuk, és pénzt kért a 21 éves férfitól. A fiatal nem adott neki pénzt, ezen pedig összeszólalkoztak.

A fiatal ezt követően többször is megütötte ököllel a koldust, aki az ütésektől a földre esett és a térkőből készített járdaburkolatba verte a fejét. A fiatal ekkor elszaladt a helyszínről, majd a közelben beszállt az egyik barátja által vezetett gépkocsiba, aki a járművel hazavitte őt. A mentőket a szórakozóhely egyik vendége értesítette, akik a sérültet kórházba szállították. A leütött férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követő napokban meghalt.

Az ügyészség börtönbüntetést kért a fiatalra.

És ezeket olvastad már?