INSIDER

Továbbra is hallgat: letargiába zuhant a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

A Teréz körúti robbantó elfogása után sem viselkedik átlagosan. Továbbra sem áll szóba senkivel, és mély depresszió jeleit mutatja...
  • Szerző: Ripost

P. Lászlót szerdán fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti központja, de azóta nem tett vallomást. Egyáltalán nem működik együtt a hatóságokkal, sőt, azóta depresszióba zuhant – tudta meg a Magyar Idők.

A 23 éves férfit egyszemélyes cellában őrzik, ahol folyamatosan figyelik a viselkedését. Már az elfogásáról és előállításáról szóló videón is látható volt, hogy a férfit sokkolta a hatóság akciója. Olyannyira, hogy lábra sem tudott állni a trauma miatt.

A kommandósoknak úgy kellett a hóna alá nyúlni, és felcipelni a Nemzeti Nyomozó Iroda emeletére, hogy kihallgathassák. Persze nem szólalt meg.

A depressziós robbantót a Gyorskocsi utcai börtönben egy fokozottan védett cellában őrzik. Ha kihallgatásra viszik – ahol amúgy nem szólal meg –, kéz- és lábbilincset adnak rá egy rácson keresztül. Csak ezután nyitják ki a celláját.

A rendőrség a férfi elfogásáról és a házkutatásról sem közöl részleteket, de egy, a nyomozásra rálátó szakember szerint P. László ellen sokkal több bizonyíték van, mint azt az emberek gondolnák...

A férfi például többször is felmérte a terepet, a járőrök mozgását. Az ügyészek szerint P. László újabb robbantásra készülhetett.

A Magyar Idők információi szerint a férfi apjának karmacsi házában a rendőrök bomba készítéséhez szükséges eszközöket és alapanyagokat találtak.

És ezeket olvastad már?