INSIDER

Tódulnak a vendégek a szálláshelyekre, már 3 millió éjszakát lefoglaltak

Van esély a nyári rekordforgalomra a belföldi turizmusban: hétről hétre nő az előfoglalások száma a vidéki szálláshelyeken.
  • Szerző: Ripost

A nyári hónapokra már havonta csaknem egymillió vendégéjszakát lekötöttek, a legtöbbet, 1,1 milliót júliusra – nyilatkozott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Guller Zoltán kifejtette, az adatok alapján a Balaton-térség szálláshelyei a legnépszerűbbek, őket követi a Mátra-Bükk, Debrecen és térsége, illetve Budapest környéke. Úgy fogalmazott, a Balaton a nyári hónapokban megtelt, nincs szüksége reklámra, de a fejlesztések nem maradnak el.

„Támogatjuk az elektromos hajózás elterjedését, több szálloda épül, számos strand megújul, és jövő tavasszal új kompot állítunk forgalomba”

- mondta a turisztikai ügynökség vezetője, majd aláhúzta, a cél, hogy a Balaton és környéke „európai, környezetbarát” üdülőhellyé váljon.

Guller Zoltán kitért arra is, hogy a külföldiek elmaradása miatt Budapest helyzete még kevésbé lesz kedvező. Szerinte ezen segíthet, ha a magyar utazók a fővárosra is lehetséges úti célként tekintenek. Megjegyezte továbbá, hogy az ügynökség nemzetközi kampányokat is indít, hogy már a határok megnyitása előtt Magyarországgal tervezzenek a külföldi utazók.
-Úton vagyunk a normális élet felé – jelentette ki az MTÜ vezérigazgatója. Emlékeztetett, a beoltottak száma átlépte a négymilliót, ezért szombattól a védettségi igazolvánnyal újra elérhetők a szolgáltatások és országszerte nyitnak a szálláshelyek, a fürdők, az éttermek belső terei.

Magyarország a többi uniós tagállamhoz képest csaknem kétszeres sebességgel halad a koronavírus elleni oltások beadásával, így a harmadik járványhullám miatt november óta veszteglő turizmus szereplői a teraszok nyitása után megkezdhetik az újraindulást – közölte. Guller Zoltán hangsúlyozta:

„most a valódi segítséget az indulás jelenti, mert ha vendég van, minden van”.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?