INSIDER

Szívszorító, esély sem volt elkerülni a szentendrei halálos tragédiát

A baleset áldozata egy édesapa, akinek a szervezete két nap után feladta a harcot.
  • Szerző: Ripost

Egyszer már leállt a keringése, aztán a mentősök mégis visszahozták az életbe Sz. Andrást. A 46 éves állatmentő szervezete két nap után feladta a harcot.Még utolsó útján is a Szentendrei Árvácska Állatmenhelyre tartott  András, amikor egy száguldó BMW-s frontálisan beléjük csapódott a településen szombaton. A zöld Skodát a fia vezette, akinek esélye sem volt elkerülni az ütközést. Márknak szilánkosra tört a karja, de tegnap délelőtt már a gazdira váró állatok között fogadta a Borsot.

Apa és fia csupán néhány száz méterre volt a menhelytől, amikor a 23 éves férfi elmondása szerint a nagy sebességgel szemből jövő kocsi kifarolt előttük, a sofőrje pedig elveszítette az irányítást felette. Az előttük haladó autó még ki tudta kerülni, de neki már esélye sem volt.

"A kocsink felkenődött a kerítésre, édesapám pedig teljesen beszorult. Egyből megnéztem, hogy életben van-e, de ekkor már nem lélegzett. Én kaptam levegőt, nem fájt a hasam, nem szédültem, csak a karomat fájlaltam" – emlékezett vissza a lapnak a mentőápolóként dolgozó férfi.

Andrásnak nem voltak életjelei, ezért a mentők nem őt kezdték el először ápolni. A csodával határos módon a kiszabadítása után a helikopteres egységnek mégis sikerült visszahoznia a keringését. Fia leszögezte: nincs oka haragudni a mentősökre, hiszen a protokoll szerint cselekedtek.

Amikor csak lehetett, édesanyja ott volt András mellett az intenzíven. Edit folyamatosan könyörgött a fiának, hogy maradjon életben. András már magától lélegzett, szerettei bíztak a felépülésében.

"Eszméletlen volt, de a szeméből legördült két könnycsepp, amikor az anyukája – a nagymamám – beszélt hozzá. Talán ő már akkor tudta, amitől annyira tartottunk" – mondta a megtört fiatal.

Az orvosok tovább küzdöttek az édesapjáért, de kedden már minden remény elveszett.

"Beszéltünk róla korábban: ha valamiért vegetatív állapotba kerülnénk, egyikünket se tartsanak gépekkel életben. Az orvosok jelezték: édesapám nem lesz már jobb állapotban, mi pedig bementünk hozzá elbúcsúzni. Távozás után épp, hogy elhagytuk Budapestet, 11 óra előtt már hívtak is a kórházból…"

Miután édesapjától elbúcsúzott, Márk visszament a tragédia helyszínére, és az összetört kocsijukat is megnézte, hogy lássa, miből szedték ki őket.

"Az autónk kilométerórája 40 és 50 között, az elmondások szerint a BMW-é 140-nél akadt ki. Ma megkeresett a másik kocsi sofőrje telefonon, miután kiengedték a kórházból. Elnézést kért, és azt mondta, nagyon sajnálja a történteket. A körülményekről nem esett szó" – magyarázta Márk. Hozzátette: a találgatások szerint elromlott a kocsi fékje, vagy beszorult a gázpedál, de erről nem beszéltek telefonon.

A Szentendrei Árvácska Állatmenhely csaknem 200 kutyának és macskának ad otthont. András hiányát borzasztóan nehéz lesz pótolni. Aki támogatni szeretné őket, az alábbi számlaszámon megteheti: B3 Takarékszövetkezet 64700076 – 10006234

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?