INSIDER

„Szívbeteg gyermekek szüleinek estek neki” – drámai beszámoló az egészségügyi dolgozóktól

A gyűlölködés ellenére is helyt kell álljanak a betegek miatt.
  • Szerző: Ripost

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet orvosai és ápolói ugyanúgy helyt álltak és állnak a vírushelyzetben, mint az összes egészségügyi dolgozó országszerte. Ám a kezdeti szeretethullám után ők most azt tapasztalják, rengetegen támadják őket, annak ellenére is, hogy nap mint nap igyekeznek a legmagasabb szinten ellátni a betegeiket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: MTI / Balogh Zoltán

„Egy évvel ezelőtt tapsoltatok nekünk, etettetek, szépítettetek, szerettetek minket. Aztán amikor az első hullám után ismét szigorú járványügyi beléptetést vezettünk be és a maszkviselést kértük, akkor már nemcsak szavakkal fenyegettétek kollégánkat, hanem tettlegesen is bántalmaztátok. Amikor elsők között vettük fel a védőoltást, akkor szó szerint azt írtátok a posztunk alá, hogy „dögöljünk meg„, és egyébként is csalás az egész, mert vizet fecskendőznek belénk egy kupakkal ellátott tűből. Most, amikor részlegesen feloldjuk a látogatási tilalmat azt írjátok nekünk, hogy felháborító, amit teszünk, mert csak a védettségi igazolvánnyal vagy negatív PCR teszttel rendelkezőket engedjük be a súlyos szívbetegeinkhez. A közösségi média oldalunkon nem csak minket küldtök a pokolba, hanem egymás halálát is kívánjátok, szívbeteg gyermekek szüleinek estek neki. Ez már nekünk is sok! Kérjük, ne tegyétek!” – írták Facebook-oldalukon a megdöbbentő sorokat. „Tudjátok, mi több mint egy éve fronton vagyunk és harcolunk értetek. Mi itt voltunk karácsonykor, oltottunk húsvét vasárnap, és a mai napon, pünkösd hétfőjén is várjuk az oltakozókat. De ezt a harcot egyedül nem tudjuk megvívni, csak közösen sikerülhet legyőzni a járványt.”

Lehet, hogy a kommentelőknek ez csak egy-egy hirtelen felindulásból megírt gyűlölködő poszt, amiben mások halálát kívánják vagy az orvosokat küldenék másvilágra, de az egészségügyben dolgozóknak ez akkor is rosszul esik, pedig a lelki teher, amit a vállukon visznek, nem kevés így sem.

„Nekünk is van szívünk és lelkünk is, és egy ilyen hozzászólás elolvasása után is gondoskodnunk kell a lélegeztető gépen lévő koronavírusos betegeinkről, be kell lépnünk a műtőbe, hogy szíveket operáljunk, állandó készenlétben kell lennünk, hogy életeket mentsünk, transzplantáljunk. Arra kérünk benneteket, hogy a jövőben a mi facebook oldalunkon ne bántsátok sem egymást, sem minket.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?