INSIDER

Szétválasztott sziámi ikrek: kezdődhet a rehabilitáció

Pozitív fejlemény, hogy Rabia mozgatja a végtagjait, felismeri az édesanyját és figyeli a környezetét – mondta el a magyar orvoscsapat által bravúrosan szétválasztott sziámi ikrek állapotáról az Inforádiónak Sándor Alexandra Valéria, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány szóvivője.
  • Szerző:

„Rukia ugyan még mélyaltatásban van, légzéstámogatás alatt áll, de már önálló a légzése – tette hozzá. –Reménykedőek vagyunk és optimisták, de realistáknak is kell lennünk, a veszély nem múlt el teljesen” - mondta Csapody Marcell altatóorvos.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A gyorsabban fejlődő kislány rehabilitációja hamarosan meg is kezdődhet. De nincs recept, hogy mire mennyi időt kell szánni, mert ez az eset és maga a műtét is egyedülálló” - magyarázta. A magyar orvoscsapat továbbra is az ikrekkel maradt, folyamatosan figyelik a lányok állapotát és a fejlemények függvényében fognak dönteni a továbbiakról. Sheik Hasina Wazed, Banglades miniszterelnöke meglátogatta a kicsiket a kórházban és támogatásáról biztosította a szülőket – írja a News Pabna helyi oldal.

 

És ezeket olvastad már?