INSIDER

Szétválasztott sziámi ikrek: kezdődhet a rehabilitáció

Pozitív fejlemény, hogy Rabia mozgatja a végtagjait, felismeri az édesanyját és figyeli a környezetét – mondta el a magyar orvoscsapat által bravúrosan szétválasztott sziámi ikrek állapotáról az Inforádiónak Sándor Alexandra Valéria, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány szóvivője.
  • Szerző:

„Rukia ugyan még mélyaltatásban van, légzéstámogatás alatt áll, de már önálló a légzése – tette hozzá. –Reménykedőek vagyunk és optimisták, de realistáknak is kell lennünk, a veszély nem múlt el teljesen” - mondta Csapody Marcell altatóorvos.

„A gyorsabban fejlődő kislány rehabilitációja hamarosan meg is kezdődhet. De nincs recept, hogy mire mennyi időt kell szánni, mert ez az eset és maga a műtét is egyedülálló” - magyarázta. A magyar orvoscsapat továbbra is az ikrekkel maradt, folyamatosan figyelik a lányok állapotát és a fejlemények függvényében fognak dönteni a továbbiakról. Sheik Hasina Wazed, Banglades miniszterelnöke meglátogatta a kicsiket a kórházban és támogatásáról biztosította a szülőket – írja a News Pabna helyi oldal.