INSIDER

A 15 évvel ezelőtti szentesi gyilkosság: újabb fejlemények az ügyben

A vád szerint az 57 éves vádlott a fiatal édesanyát annak szentesi otthonából hurcolta el, megölte, majd a nő holttestét a Tiszába rejtette.
  • Szerző: Ripost

A vád szerint a férfi és a nő a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással, majd később összejöttek, a kapcsolatból pedig közös gyermekük született. A nő 2006. év elején bár tartott párjától és annak reakciójától, úgy döntött, hogy elhagyja a férfit. Egy bérelt ingatlanba költözött Szentesen, és már mással tervezett közös jövőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi látszólag elfogadta és tudomásul vette azt, hogy szerelme elhagyta, valójában azonban elhatározta, hogy elégtételt vesz és megöli a nőt, ezzel egyúttal pedig a közös gyermekük felügyeleti jogát is megszerzi magának.

A férfi tudta, hogy kutyával őrzi otthonát az asszony, ezért az állat ártalmatlanná tétele érdekében mérget szerzett be, eltervezte a nő megölésének főbb mozzanatait, és várta az alkalmat a terv végrehajtására.

Az anya végül 2006. július 21-én este gyermekével egyedül volt otthon. A vád szerint a férfi aznap az esti órák és másnap reggel közötti időben bement hozzájuk, az általa előzőleg beszerzett szerrel megmérgezte a házőrző kutyát, majd közös gyermeküket a házban hátrahagyva, a sértettet elhurcolta. Ezután a férfi áldozatát ismeretlen helyen, olyan módon és mértékben bántalmazta, hogy annak következtében a nő életét vesztette. A holttestet ezután a Tiszába rejtette.

Azért, hogy azt a látszatot keltse, hogy a nő önként távozott otthonából, a férfi a nő biciklijét is magával vitte, majd reggel, az aznap esedékes láthatásra hivatkozással, ő maga jelent meg a nő szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni. Az apa átmászott a kerítésen és a házban egyedül találta a két éves gyermeket. Az édesapja a nő eltűnését még aznap bejelentette a rendőrségen.

A holttestet 2007 nyarán megtalálta egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani, végül 2020-ban került sor erre. A férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrák hatóságok közreműködésével 2020 júliusában szállították Magyarországra, ahol kihallgatása után őrizetbe vették. A nyomozást vele szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya folytatta le.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?