INSIDER

A 9. országért szálltak harcba Pestyék, hajrá, székely petíció!

Hosszú hónapok küzdelmei után révbe ért a székely petíció, már 8 országban megvan a szükséges aláírásszám. Most a 9. országért küzdenek.
  • Szerző: Ripost

Hosszú, másfél éves küzdelem után révbe ért a székely petíció. Hetedikként Spanyolország futott be, majd a feltétlenül szükségesen felül meglett Szlovénia is. Most a véghajrában a lettországi oroszok aláírásáért küzd a kampánycsapat, ezért Rigába utaztak szombaton.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Úton Rigába!

Pesty László kampányfőnök vezetésével elindultunk Lettországba, hogy kipipáljuk a 9. országot!...

Közzétette: Írdalá.hu2021. február 5., péntek

A székely petíciót a Székely Nemzeti Tanács indította el a nemzeti régiók védelmében. A polgári kezdeményezéssel a kívánt egymillió aláírás már első körben összegyűlt, most a másik feltétel is sikerült, hogy 7 különböző országban elérjék a limitet.

Ópusztaszer, 2020. augusztus 18.
Pesty László, a Székely Nemzeti Tanács petíciójának kampányfõnöke beszélget a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatásáról szóló sajtótájékoztató elõtt Ópusztaszeren 2020. augusztus 18-án. A magyar megmaradást szolgálná a nemzeti régiók létrejötte az Európai Unióban, ezért létérdek támogatni az erre irányuló aláírásgyûjtést – hangzott el a sajtótájékoztatón.
MTI/Rosta Tibor

Az ügy mellé álltak sztárok és külföldi hírességek is és gerillakampányt folytattak, így a szükséges 7 helyett már 8 országban összegyűlt a meghatározott aláírásszám.

Ez nem csak a székelyeknek fontos, hanem minden őshonos európai kisebbségnek, így például a baszkoknak és a katalánoknak is. Habár nálunk már összejött a szükséges számú aláírás, nyomatékosítja a petíciót, ha minél többen csatlakoznak, ezért aki még nem írta alá, érdemes megtennie, az irdala.hu, a nemzetiregiok.eu vagy a signiteurope.com oldalakon.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?