INSIDER

Sorfallal és kutyákkal védték a szekszárdi gyerekgyilkost

Szokatlan jelenetek játszódtak le pénteken a Szekszárdi Törvényszéken, amikor a gyermekgyilkossággal vádolt K. Dánielt előállították. A hatéves áldozat, Leonetta családja ugyanis felindultan várta, a rendőrök sorfallal, kutyával védték a vádlottat. Leonetta édesanyját erővel kellett visszatartaniuk, mert nekiment lánya feltételezett gyilkosának.
  • Szerző:

Botránnyal kezdődött tegnap reggel a Szekszárdi Törvényszéken a 6 éves Leonetta meggyilkolása miatt indult bírósági eljárás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás

 

Megakadályozták az önbíráskodást

A vádlottat, a 17 éves K. Dánielt lábbilincsben, vezetőszáron hozták a bíróságra. Rendőrsorfal választotta el az áldozat családjától, de a bíróság előtt is tucatnyi rendőr volt.

A bíró zárt tárgyalást rendelt el, csak az léphetett a bíróság épületébe, aki szerepelt a biztonságiak listáján. Kalányos Gábort, a kis áldozat édesapját beengedték, a kislány édesanyját azonban nem. A család már ekkor nekifeszült a rendőröknek, akik körbezárták őket.

„Mi nem gyilkoltunk, mégis nekünk állnak sorfalat a rendőrök! – kiabálta az anya. – Még kutyás, fegyveres őrt is hívtak ránk... Felháborító, hogy nem engednek be, amikor én vagyok a megölt kislány anyja!”

Tapintható volt a feszültség akkor is, amikor a tárgyalást követően elszállították K. Dánielt. A rendőrségi sorfal körbeállta a büntetés-végrehajtás furgonját, és közölték a hozzátartozókkal, meddig mehetnek.

Amikor azonban az édesanya meglátta K. Dánielt, dühében neki akart ugrani, amiben a rendőrök megakadályozták.


Részleges beismerést tett a vádlott

„Az ügyészség ismertette a vádiratokat, az emberölés mellett ugyanis lopás kísérletével is vádolják K. Dánielt – számolt be a zárt ajtó mögött történtekről a -nak dr. Székely Gábor ügyvéd. – K. Dánielnek lehetősége volt arra, hogy vallomást tegyen és beismerje a bűncselekmény elkövetését. Ő csak részben tett beismerő vallomást. Azt mondta: 'Háromszor megütöttem Leonettát, majd ő belegurult a patakba'.”

Fotó: Sulyok László

Az ügyvédtől megtudtuk: a gyilkos eszközön, kövön talált DNS-minta a vádlotté, az áldozaté, a harmadik pedig az egyik helyszínelő rendőré. Arra, hogyan kerülhetett a szigorú protokoll ellenére egy rendőr DNS-e a bizonyítékra, az ügyvéd egyelőre nem tudja, mert még nem kapta kézhez az iratokat.

„Dániel úgy tett vallomást korábban és most is, hogy észrevehetően valamilyen befolyásoltság alatt áll – vélekedett az ügyvéd.- Ez lehet lelki ok, stressz vagy akár gyógyszer. Nem összefüggően beszél, pedig az áldozat szülei, akik születésétől ismerik, elmondták, hogy a hétköznapi életben normálisan beszélt. Valószínűleg javasolni fogom, hogy a következő tárgyalás előtt vessék alá orvosi vizsgálatnak, annak érdekében, hogy a későbbiekben fel tudjak tenni neki kérdéseket, és azokat meg is tudja válaszolni.”

 

Áldozata apjának a szemébe nézett

Kalányos Gábor nem tud aludni, amióta elvesztette kislányát. Fájdalmas volt számára, hogy közel kellett ülnie lánya gyilkosához.

Fotó: Sulyok László

„Éppen Dani mögé kellett leülnöm, néhány centi választott el minket, szívem szerint azt tettem volna vele, amit ő tett a kislányommal – mondta a -nak a tárgyalás után. – Volt egy pillanat, amikor Dani hátrafordult és a szemembe nézett. Semmiféle megbánást nem láttam rajta, üres volt a tekintete. Nehéz elhinnem, hogy a harmadik DNS-minta egy helyszínelőtől származik, azt reméltük, ez a vizsgálat fényt derít majd arra, ki volt Dani bűntársa. Mi úgy gondoljuk, nem ő volt az egyetlen elkövető, hiszen korábban K. Dániel is megnevezte azt a férfit bűntársaként, aki megfenyegette a családomat!”

 

Félreértés történt

Bár a bíró erkölcsi okokból zárt tárgyalást rendelt el, az áldozat szülei részt vehetnek azon. Kiderült: tegnap egy félreértés miatt nem engedték be az édesanyát. Az idézés ugyanis a házaspár közös lakcímére érkezett, de csak az apa nevére szólt. A következő tárgyaláson már részt vehet az édesanya is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?