INSIDER

Sokkoló, ezért műtette ki egy férfi néhány bordáját

Annyira elszánt volt a sportsikerei miatt, hogy számára nem volt más választás.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Akinek csak a karrierje számít – az új-zélandi George Bennett sokkoló beavatkozásra szánta el magát, azért, hogy országúti kerékpárban a legmagasabb szinten versenyezzen. A férfinak három bordáját távolították el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 29 éves George Bennett 2011 óta profi kerékpáros, elsősorban a többnapos versenyeken eredményes. 2017-ben például megnyerte a Tour of Californiát, de két háromhetesről, a Giro d'Italiáról és a Vuelta a Espanáról is van már top 10-es helyezése. A hegyi szakaszokon gyakran tudja tartani a lépés a legjobbakkal. Csapatában, a Jumbo-Vismában az egyik legfontosabb segítő az emelkedőkön.

Ezeket az eredményeket komoly fájdalmak árán érte el, ugyanis évekkel ezelőtt bordaporc-elmozdulást diagnosztizáltak nála, ami nagy terhelésnél mellkasban jelentkező szúrással jelentkezik.

- Néhány hete egy nagy operációm volt, és remélem ez segíteni fog. Évek óta jelentkezik a belenyilalló fájdalom, és ez eléggé lelassított az idén. Bármikor, amikor keményen nyomtam, késszúrás szerű fájdalmat éreztem az oldalamban. A műtétnek elég drasztikus következményei lettek, alapvetően három bordát távolítottak el. Ez rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában volt, de mindegyik borda körülbelül 8 centiméteres volt és porccal borított

– nyilatkozta Bennett a Cyclingnewsnak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?