INSIDER

Az SMA-s Zsombi kórházban feküdt, anyukája a Ripostnak beszélt arról, hogy van most a kisfiú

Szabina elárulta, hogy miért kellett befeküdnie a Bethesdába Zsombinak. Mint mondja, egy hetet töltött a kórházban a gyerek.
  • Szerző: Ripost

A kis SMA-s Zsombi elkapott egy vírust, ami most anyukája szerint az összes SMA-s babán végigmegy. A kisfiú betegsége olyannyira elhúzódott, hogy inkább bementek vele a kórházba, hogy ott segítsék a rengeteg váladék távozását a szervezetéből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Burinda-Szűcs Szabina

„Bementünk Miskolcra, hogy nézzenek rá Zsombira a Bethesda kérésére, mert nagyon elhúzódott ez a köhögés nála. Rosszak voltak az eredményei és nem is igazán javultak, ekkor mentünk át mentővel a Bethesdába, mert már nem engedtek el minket. A gyereknek is nagy élmény volt, hogy mentővel utazhatott, de egyébként nem volt rá szüksége, csak a biztonság kedvéért mentünk úgy a szakemberek javaslatára„ – magyarázta Burinda-Szűcs Szabina, a kisfiú édesanyja a nak, hozzátéve, hogy orrfolyással indult a betegség, majd köhögés, váladékos tüdő lett belőle. Összesen három hetet betegeskedett Zsombi, amiből az első két hét volt igazán intenzív.

„Azt mondták, hogy nem tüdőgyulladása van, hanem annyira sok a váladék, hogyha nem megyünk időben, akkor akár váladékdugó is kialakulhatott volna a tüdejében. Akkor pedig nem lett volna átjárható a két tüdeje, ami komoly probléma lett volna. Így idejében elkaptuk szerencsére” – folytatta az édesanya. „A Bethesdában kaptunk pluszban olyan dolgokat, amik segítettek fellazítani ezt a váladékot. Egy hosszú hetes szenvedés árán kijött, tehát egy hetet töltöttünk a Bethesdában. Még mindig van neki egy kicsi, de már hazaengedték, mert sokkal jobban van, itthon gyógyulgat, nagyjából tiszta a tüdeje.„

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?