INSIDER

Nagy szüksége van erre a kis SMA-s Zsombinak

A kisfiú édesanyja újabb fejleményekkel jelentkezett.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A kis SMA-s Zsombi napról napra fejlődik, amiről édesanyja, Burinda-Szűcs Szabina rendszerint beszámol a kisfiúnak létrehozott közösségi oldalon. Nemrég arról írtunk, hogy újabb dologra képes a kisfiú: a fejjel indított forgásra. Ez eddig lehetetlen volt számára, hiszen nem volt elég erős hozzá a gerince. Ez hatalmas lépés a gyermek számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

sma-s zsombi

Fotó: Burinda-Szűcs Szabina

Szükség van rá, hogy korabeliekkel beszéljen

Zsombi a héten a Budai Gyermekkórház lakója – derül ki az édesanya legújabb posztjából. Arról, hogy mit csinálnak ott pontosan, a megkérdezte az anyukát.

„Tornázunk, intenzív héten vagyunk itt, eszközök fejlesztésére van lehetőség, különböző terápiák kipróbálására. Van vizes foglalkozás, gyógypedagógia. Írattunk fel új eszközöket, ugyanis Zsombi egyre többet mozog, és a műanyag fűző túl merev neki, most kipróbálunk egy textil fűzőt„ – mondta a -nak az anyuka. „Szükséges ebben a korban a csacsogás a korabeliekkel. Vagyunk itt többen, ezért is jöttünk egyebek mellett. Bízom benne, hogy a beszéd is jobban beindul nála, ha társaságban van és a többi gyereket látja. Zente anyukája is mondta, hogy nagyon sokat számít, hogy gyerekek között van. A hétköznapokban nem nagyon tud találkozni korabeli gyerekekkel, sokszor meg nincs is türelmük hozzá. Itt meg ő is elvan és kommunikál a maga módján, ezért is jó, hogy itt vagyunk azok között, akik hasonló cipőben járnak.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?