INSIDER

Rendkívüli helyzet a Dunán, kiemelték a Hableányt

A munkálatok az utolsó fázishoz érkeztek, a hajótestet kiemelték a folyóból a szakemberek.
  • Szerző: Ripost

Reggel óta körülbelül 500-an a Hableány kiemelésén dolgoznak, mostanáig négy holttest került elő a roncsból. A helyszínen hatalmas hőségben folyt a mentés, a roncsot mostanra teljesen kiemelték a folyóból.

Az is kiderült, hogy naponta 6-8 órát dolgoztak a speciális mentőkutyák a dunai hajóbaleset áldozatainak megtalálásán – mondta el az M1 tévécsatornának Lehoczki István, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetője. A kutyákat megviselte a hőség, ennek ellenére nagyon hatékonyan tudtak velük dolgozni.

Az állatokat felváltva dolgoztatták, a hajók elejébe állították őket és a vizet szagolták. A kutyák ugyanis a molekuláris szaglásuk segítségével megérzik a bomló testek által kibocsátott gázokat még a vízen keresztül is, illetve észreveszik az egyéb nyomokat, például a hajszálakat.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?