INSIDER

Reggel kapta a hívást a magyar család: koronavírusban elhunyt az 52 éves apa

Hiába tettek meg mindent érte az orvosok, a koronavírus legyőzte a családapát.
  • Szerző: Ripost

52 éves korában elhunyt Bökönyi László, az Eleven híd basszusgitárosa. Halálhírét fia édesanyja közölte a Facebookon. Az asszony megrázó sorokkal tudatta, a férfi elkapta a koronavírust, amely végül végzett vele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Moncz Henriette elmesélte, hogy László március második felében betegedett meg, lázas lett, náthás és kimerült volt. Azonnal felhívta a háziorvosát, aki telefonon keresztül megállapította, hogy ez nem koronavírus, szedjen lázcsillapítót és maradjon otthon.

A férfi állapota azonban rohamosan romlott, és végül Henriette egy magán orvosi ügyeletet hívott, akiktől egy orvos teljes védőfelszerelésben, azonnal odament. Megvizsgálta, megállapította, hogy súlyos állapotban van, és azonnal hívta a mentőket. A mentők 15 perc alatt ott voltak és bevitték Lászlót a kórházba. A Covid elkülönítőbe került, rögtön infúziót és oxigént kapott.

„Akkor még azt hittük, hogy jobban lesz... néha tudtunk is vele üzenetet váltani, de már egyre nehezebben kapott levegőt. Két nap múlva értesítettek, hogy súlyosbodott az állapota és lélegeztetőgépre került, altatják. Itt már komolyan aggódni kezdtünk” – írta az asszony. Azt is elmondta, László összesen 4 hétig volt a lélegeztetőgépen, ez idő alatt az orvosok mindent megtettek érte. Forgatták, hogy a tüdő minden részét érje az oxigén, gégemetszést hajtottak végre, hogy könnyebben tudják lélegeztetni, vérátömlesztést kapott, (akkor még nem volt vérplazma terápia), telenyomták mindenféle antibiotikummal a felülfertőzések elkerülése miatt, és az utolsó próbálkozásként felmerült a tüdőtranszplantáció lehetősége, de azt már nem várta meg...„

„Május 1-jén reggel jött a szörnyű hír, hogy az éjszaka meghalt. A tüdejét teljesen tönkretette a vírus, a keringése összeomlott, a szíve leállt.... Ennek 1 hete... de még most sem tudjuk elhinni... Nagyon jó apa volt... nagyon jó ember ...”

László fia éppen most érettségizik, a család teljesen összetört a tragédiától. Henriette azért osztotta meg a történetüket, hogy felhívja a figyelmet a koronavírus veszélyeire, és mint írta, így talán óvatosabbak lesznek néhányan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?