INSIDER

Összeomlott a várpalotai vérengző: így bánnak vele a börtönben

Újabb vallomást tett a férfi, aki megölt egy kétéves kisfiút és az édesanyját Várpalotán. Kezdi felfogni, mit is tett...
  • Szerző: Ripost

Közös sírba, zokogó rokonaik körében helyezték örök nyugalomra a várpalotai gyilkosság két áldozatát, a kétéves Gergőkét és édesanyját, P. Enikőt. Mint ismeretes: volt barátja alig két hete mészárolta le a családanyát és kisfiát. Bár a gyilkos mindent feldúlt, hamarosan kiderült, hogy nem rablógyilkosság történt. B. Zsolt előbb megfojtotta Enikőt, majd leszúrta Gergőt, és elmenekült.

A kedvenc ruhájukban temették el őket. Az unokámat olyanban, mintha csak a bölcsődébe menne. Közös sírban fekszenek, egyértelmű volt, hogy ez csak így lehet – mondta könnyeivel küszködve Ica, a kis Gergő nagymamája a Borsnak. Az asszony elárulta, hogy a szertartás után újabb megpróbáltatás vár rájuk, vissza kell még egyszer térniük abba a házba, amit a leginkább szeretnének el­kerülni: oda, ahol a gyilkosság történt.

Kedden tett egy újabb vallomást, de ebben csupán megerősítette azt, amit már korábban is bevallott. Azt, hogy miért tette, a mai napig nem tudni, erre majd a további vizsgálatok adhatnak választ – mondta a férfi kirendelt védője, dr. Polgár Péter. – Most kezdi felfogni, mit is tett, mi is történt aznap. Pszichológus foglalkozik vele bent – tette hozzá a védő.

Családjával azóta sem találkozhatott, az ügy ilyen korai szakaszában nem jelölhettek ki hivatalos kapcsolattartót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?