INSIDER

Összeesett a bácsi a kőbányai boltban – szégyenszemre ezt tették a vásárlók

Egyetlen ember önzetlenségén múlt, hogy az idős férfi végül túlélte az incidenst.
  • Szerző: Ripost

Az eset egy X. kerületi szupermarketben zajlott le hétfő reggel, amikor is egy idős férfi hirtelen elájult a kasszánál, amikor épp fizetni készült. A megdöbbentő az egészben az, hogy sokáig senki nem volt hajlandó segíteni neki. A pénztáros és a körülötte álló emberek nem tudták, hogy mitévők legyenek ebben a helyzetben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Farkas Zoltán volt az egyetlen ember, aki végül odament hozzá segíteni.

„Először csak annyit láttam, hogy fekvő helyzetből kelt fel éppen a bácsi, majd erősen kapaszkodott egy korlátba. Láthatóan rosszul volt. Megkérdeztem mi történt? A boltosok mondták, hogy a bácsi elesett, rohama volt. Furcsa volt, hogy ennek ellenére, senki sem segített a bácsinak. Nem is értettem az egészet. Úgy gondolom, hogy egy ilyen helyzetben azonnal segíteni kell.” – mondta Zoltán a nak, majd így folytatta:

„Ekkor léptem oda hozzá, kértem egy széket, amire le lehetett volna ültetni mert csuklott össze,nem bírt állni. Hoztak egy fellépőt, de a biztonsági őr csak azon aggodalmaskodott, hogy ne ott a pénztárnál ültessem le. Ekkor kijjebb vonszoltam a bácsit, mert nem bírta tartani magát. Leültettem a fellépőre,majd kértem hozzanak neki vizet.”

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Zoltán segítségnyújtása azonban továbbra sem változtatott a szemtanúk hozzáállásán:

„Közben mondták ugyan hogy hívtak mentőt, de a kérésem ellenére sem hozott senki vizet. Úgyhogy bementem, levettem egyet a polcról majd abból próbáltam itatni, de nem tudott inni sem szegény. Közben csúszott le a fellépőről, nekem kellett megtartanom. Próbáltam vele kommunikálni,de nem tudott válaszolni. A zsebében volt a tárcája, abban volt a TAJ kártyája, amit kivettem, majd szerencsére nemsokára jött a mentőszolgálat és átvette a bácsit. Mélységesen felháborított az eset. Legszomorúbb, hogy senki nem segített volna neki. Reggel 8 óra volt, tele volt a bolt emberrel és senki. Nem értem, hogy lehetnek ilyenek az emberek” – zárta le a megdöbbentő történetet a férfi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?