INSIDER

Orbán Viktor: a nemzeti konzultáció a kormányt döntésekre kötelezi

A nemzeti konzultáció – amelyben 1 millió 423 ezer válasz érkezett – a kormányt döntésekre kötelezi – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlés őszi időszakának nyitó ülésén.
  • Szerző: Ripost

Elmondta: az első döntést már meg is hozták, meghosszabbították a rászorulók számára a hitelmoratóriumot.

Orbán Viktor az Országgyűlésben tartott beszédet

Orbán Viktor az Országgyűlésben tartott beszédet
Fotó: MTI / Máthé Zoltán

2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót. Az adóvisszatérítésben részesülnek a gyereket nevelő kisvállalkozók is. Összességében 1,9 millió szülőnek 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal 2022 februárjában – ismertette Orbán Viktor.

Hozzátette: a nyugdíjasok ebben az évben újabb inflációs kiegészítést kapnak és a magas gazdasági növekedés eredményeiből ők is részesülni fognak. A nyugdíjprémium várható összege meghaladja az 50 ezer forintot; 2022 februárjában folytatódik a 13. havi nyugdíj visszaépítése, jövő februárban már legalább kétheti nyugdíjat tudnak kifizetni minden magyar nyugdíjasnak – közölte Orbán Viktor.

2022 elején hathavi fegyverpénzt fizetnek a fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos tagjainak. 2022. január 1-jétől bevezetik a 25 év alatti dolgozó fiatalok személyi jövedelemadómentességét; tárgyalások folynak a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről és jó esély van a megállapodásra – sorolta Orbán Viktor, jelezve: a kormány a nemzeti konzultációval összhangban alkotmányos védelmet szeretne adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?