Létrehozva: 2021.05.14.

Orbán Viktor: A bajban nem lehet számítani a baloldalra

Magyarország miniszterelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számolt be a legújabb kormánydöntésekről és a koronavírus-járvány hazai helyzetéről.

Az operatív törzs gyűlése után egyenesen a Kossuth Rádió stúdiójába vezetett Orbán Viktor útja, a péntekenként szokásos interjújára. A kormányfő beszámolt a legfrissebb intézkedésekről és döntésekről a koronavírus-járvány kapcsán.

Orbán Viktor: Magyar vagyok, ezért sohasem leszek elégedett

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején azt mondta, hogy „magyar vagyok, ezért sohasem leszek elégedett az oltási számokkal. A versenyszellem a magyartól nem idegen, jól álljuk a versenyt, de ez egy speciális verseny” – tette hozzá.

„Ez a verseny a magyar emberek életéről szól.”

„Komoly veszteségeink is vannak, és az együttérzésnek is az első helyen kell maradnia.” Orbán Viktor a Kossuth Rádióban adott interjút (Fotó: Facebook)

Nagy magyar teljesítmény

Orbán Viktor szólt arról is, hogy Karikó Katalin esetében is egy nagy magyar teljesítménnyel állunk szemben. A ma élők közül a legismertebb magyar lett Karikó Katalin, és sok millió ember életét mentette meg a kutatásaival – tette hozzá. „Olyan professzorasszonyunk van, aki ebben a világban a járvány kivédéshez szükséges védőoltásról mindent tud.”

Orbán Viktor: A bajban nem lehet számítani a baloldalra

A kormányfő közölte, hogy Karikó Katalin azt állította, hogy az általuk alkalmazott módszer révén gyorsabban lehet választ adni a koronavírus mutánsaira, és ez bizonyos nyugalmat adott. Orbán Viktor elmondta, hogy a baloldal esetében teljesen egyértelmű, hogy csúfosan leszerepeltek járványügyben, semmit sem segítetettek, csak gátoltak. Több mint hiba volt kamuvideókat gyártani, és lebeszélni az embereket az oltásról.

„A bajban nem lehet számítani a baloldalra.”

Le van maradva a Nyugat

A nyugat-európai országok legalább egy, vagy két hónappal vannak lemaradva. Ezzel szemben a 16-18 éveseket is oltják nálunk.

Orbán Viktor: Amit korábban abszurdnak láttam, most valósággá vált

Orbán Viktor elmondta, hogy összesen 944 ezer olyan regisztrált ember van, aki még nem vette fel az oltást. Ők minden bizonnyal Pfizerre várnak. Heti átlagban 150 ezer Pfizer-oltás jut. Mindezek mellett mindenfajta vakcina is van. „Amit korábban abszurdnak láttam, most valósággá vált” – tette hozzá.

Tömegrendezvényre nem lehet menni védettségi igazolvány nélkül

„Magyarország a legkorábban térhet vissza a normális élethez, de a járvány ettől még van” – mondta a kormányfő. Mindenki tartsa be a biztonságos élethez szükséges szabályokat. „4,4 millió kapta meg eddig az oltást, és már pünkösd környékén elérjük az 5 milliót. Akkor jelentjük majd be a legújabb könnyítéseket.” De tömegrendezvény csak védettségi igazolvánnyal lesz látogatható.

Hétfőtől regisztrálhat a világ magyarsága

„Nem lehetetlen, hogy a hatmilliót is elérheti a beoltottak száma, de ez teljesen az embereken múlik” – mondta Orbán Viktor. „Van egy vakcinagazdálkodással foglalkozó munkacsoport, a szükséges rendeléseket leadtuk, az esetleges harmadik oltáshoz szükséges oltóanyag már a zsákban van” – mondta a kormányfő. Hétfőtől arra bíztatják a világban élő magyarokat, hogy regisztráljanak – tette hozzá.

Nagyon jó hír érkezett a gazdaságból

Orbán Viktor a gazdaság helyzetéről azt mondta, hogy elértük azt a szintet a foglalkoztatottságban, mint a válság előtt. Arra számít, hogy a dolgozó emberek száma tovább nő. Ahhoz, hogy a munkavállalók dolgozni tudjanak, ahhoz az egészségügynek kellett jól teljesítenie. „Most már csak 2600 ember van kórházban, míg lélegeztetőgépen 328-an vannak.” Akit lehetett meggyógyítottak, 608 ezer ember gyógyult meg ebből a betegségből – mondta a kormányfő.

Jó pozíciók

„Ez egy jó kis költségvetés, olyasmire is vállalkozik a költségvetés, amire nem gondoltam volna” – mondta a kormányfő. Lesz nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj két heti mennyiségének a kifizetése. Jut pénz a 25 éven aluliak adómentességére is – mondta a kormányfő. Mindebből az következik, hogy ez a költségvetés európai szinten is jobb gazdasági pozíciót ad nekünk, mint a válság előtt. Persze ehhez még nagyon sokat kell dolgozni – tette hozzá. Egy hét múlva állhat föl a gazdasági újraindítási operatív törzs.

Ez lesz a fordulópont

Kifejtette, hogy ha nincs magyar gyerek, akkor nincs magyar jövő. A kormányfő szerint 2010 körül látszott, hogy a magyar fiatalok több gyereket akarnak, mint amennyi megszületik. „Ha jó gazdaságpolitikát és jó családpolitikát csinálunk, akkor Magyarországnak a népesedési egyensúlya helyre fog állni, de még nem tartunk itt” – tette hozzá.

„A fordulópont akkor lesz, amikor azt tudjuk mondani, hogy aki gyermeket vállal, az anyagilag is jobban jár.”

Ezzel minden megváltozik

Orbán Viktor szólt arról is, hogy minden megváltozik, ha van gyermek. Az élet minőségét is megváltoztatja. A helyzet sokat javult, de még mindig nem lehet azt mondani, hogy a gyermeket vállalók jobban járnának, mint a gyermek nélküliek – tette hozzá.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Max Verstappen egy másik világsztárra cserélte a barátnőjét

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Győr belvárosában járt Orbán Viktor, folytatódott az országjárás

INSIDER

Bilincsben vitték el: botrányos, mire vetemedett a magyar nő az autópályán

INSIDER

Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

INSIDER

Nem állt le az ámokfutó, tömeges mészárlást készíthetett elő a miskolci férfi

INSIDER

Aggodalom: visszakerült a kórházba a magyar kislány, akit kiságyában harapott meg egy patkány