Létrehozva: 2021.09.22.

Orbán Viktor: Kétszázezer forintra emeljük a minimálbért!

Magyarország miniszterelnöke egy újabb fontos bejelentést tett közösségi oldalán.

A nemzeti konzultációt kitöltők 94 százaléka egyetért a minimálbér összegének emelésével, ezért a kormány támogatja, hogy jövőre 200 ezer forint legyen a minimálbér Magyarországon.

Gulyás Gergely korábban ezzel kapcsolatban elárulta, valószínűleg a garantált minimálbér is növekedni fog hasonló mértékben.

Orbán Viktor pedig szerda reggel osztotta meg közösségi oldalán, hogy jövőre kétszázezer forintra fogják emelni a minimálbér összegét.

„2022. január elsejétől Magyarországon a minimálbér magasabb lesz, mint a Gyurcsány-kormány idején az átlagbér volt” – írta a miniszterelnök bejegyzésében.

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban. Kifejtette, ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen, illetve, hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket – hangoztatta a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, az államnak segítenie kell a családalapítást, a családok boldogulását.

A Budapesti Demográfiai Csúcs nem csak egy konferencia. A demográfiai kérdések nehézségét nem csak a felismerések bonyolultsága adja. Legalább ilyen nehéz a felismerések politikai intézkedésekbe való átültetése - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Kiemelte, miniszterelnöksége alatt is ez volt a legnagyobb kihívás. Adrej Babis és Janez Jansa kollégámmal együtt akarjuk rábeszélni az uniós politikusokat arra, hogy ne támogassák a migrációt, ne támogassák az egyneműek családalapítását.

Orbán Viktor: Kiállunk Szerbia mellett

Együtt kell meggyőznünk az uniós politikusokat, hogy többé ne használják a Balkánt ütközőzónának saját kényelmük miatt. Szerbia és térsége nélkül az unió nem lehet teljes. Szerbia integrációját Magyarország támogatni fogja. A nyugati civilizáció nem képes reprodukálni magát. Sokan nem tudják eldönteni, hogy ez jó vagy rossz. Vannak, akik érzékelik a demográfiai problémát, de ezt a migrációval akarják megoldani. Ezek a gondolatok nem veszik figyelembe a demográfiai probléma kulturális vetületét – hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátette: nálunk a migráció identitáskérdés. Lehet, hogy a kieső munkaerő Európán kívül helyettesíthető, de Európában közös kultúra, hagyományok nélkül nem lehetséges az együttműködés, az együttélés.

Nem kérünk a woke-vírusból

Úgy látjuk, nyugaton már az óvodákban félre akarják nevelni a gyereket. Ez része az új marxista mozgalomnak. Mi Közép-Európában ismerjük ezt, mi be vagyunk oltva a „woke-vírus ellen„, közel negyven évig ebben éltünk – fogalmazott. A népességfogyás egyetlen megoldása, ha az állam segíti a családokat a családalapításban. Öt pillérre építette fel a 2010 óta kormányzó magyar kabinet a családpolitikát:
  1. a gyerek gazdasági előnyt is jelentsen,
  2. a családok saját otthonba élhessenek,
  3. a családpolitikát az édesanyákra kell építeni,
  4. az országot családbaráttá kell tenni,
  5. jogi alapon is támogatni kell a családokat és a kedvezményeiket.
A magyar családpolitika legfőbb vállalása, hogy gazdasági előnnyé tesszük a gyerekeket. Azt akarjuk, hogy a nők választhassanak, hogy dolgoznak vagy sem, de ne legyen egzisztenciális nyomás az, hogy dolgozik vagy sem. A GDP 5 százalékát családi kedvezményekre fordítjuk. Ezek fontos lépések, de nem elegendőek - jelentette ki, hozzátéve, hogy 41 százalékkal csökkent 2010 óta a terhességek megszakítása.

Még nem értük el a célt

Ezek nagy lépések, de még nem mindig az, ahová el akarunk jutni. Nehezíti a dolgunkat a nyugati politika is, mivel ránk akarják erőltetni a genderideológiát. Orbán szerint az ország védekezik a nyugati baloldallal szemben. A magyar családokat első szinten az alaptörvény védi – mondta a magyar kormányfő. Orbán ezt követően szó szerint idézett az alaptörvényből.
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a védvonalak megerősítése érdekében nemzeti konzultációkat és népszavazásokat tartottunk. Nyugat-Európában és Brüsszelben soha senki nem kérdezte meg az embereket az LMBTQ-propagandáról és a migrációról. A kormányfő közölte, gyermeket vállalni öröm, de nem úgy öröm, mint elmenni a vidámparkba. A gyermekvállalás sokszor nehézséggel jár, de ez segít minket. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a legfontosabb, ha az életünket folytatásra érdemesnek találjuk és ez csak a gyermekek révén lehet elérni. A miniszterelnök szólt arról, hogy Ferenc pápa bátorította a családvédelmi kérdésekben. Itt állunk és másként nem tehetünk, tudjuk mi a dolgunk - zárta Orbán Viktor.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

vg.hu

Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.

INSIDER

Kiszámoltuk, mekkora gázszámlát kapnak az átalánydíjasok

INSIDER

Ezek a nők isznak a legkeményebben a Covid-járvány óta - Mutatjuk, hogy kik ők