INSIDER

„Az unokámmal együtt én is meghaltam” – megtörte a csendet a gyerekgyilkos Katalin édesapja

Megszólalt a gyermekgyilkos B. Katalin édesapja, aki döbbenetes részleteket mesélt.
  • Szerző: Ripost

Mint arról beszámoltunk, B. Katalin azok után vitte Olaszországba kétéves kisfiát, Alexet, hogy a bíróság egy ideiglenes végzésben az apának ítélte. A volt pornósnak azonnal át kellett volna adnia a kis­fiút az apának, de ő ezt nem tette meg, hanem Alexszel együtt külföldre menekült, ahol több késszúrással végzett a gyermekkel. A gyászoló nagyapa eddig nem szólalt meg a médiában, ám most megtörte a csendet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Katalin megölte a saját gyerekét, erre nincs mentség! Talán az, hogy attól kattant be, hogy a volt párja mindenáron el akarta tőle venni, pedig a lányom jó anya volt!„ – mondta a Borsnak György, akiben elevenen él a Katalinnal és a kisfiúval való utolsó találkozás. „Kati felváltva élt az anyjánál és nálam, ebben az alig 20 négyzetméteres önkormányzati lakásban. A galérián jól elvoltak ketten, én pedig alul aludtam az új élettársammal. Az utolsó két hetet itt töltötték! Az eszembe sem jutott volna, hogy a lányom képes lehet gyilkolni” – fogalmazott a férfi, és hozzátette, nem szeretné Katalint az olasz börtönben meglátogatni.

Ebből a házból ment Olaszországba Katalin (Fotó: Bors)

„Írok neki egy levelet, amiben kifejtem, mit gondolok róla! A lányom, szeretem őt, és kívánom, hogy megússza a büntetést, de tudom, hogy nem fogja” – magyarázta Gyuri bácsi.

Katalin természetesen elárulta az apjának, hogy Olaszországba készül.

„Én megpróbáltam lebeszélni a szökésről. Azzal érveltem, hogy úgyis hazaküldik, de ő erősködött. Azt mondta, megbeszélte egy idős férfival, hogy szállást biztosít neki. Erre egy kicsit megnyugodtam, és odaadtam a kisebbik lányom babakocsiját, hogy azzal mehessenek ki. Tőlem indultak el. Kati nem tűnt feldúltnak, inkább reménykedett abban, hogy minden rendben lesz. Még Budapestről telefonált, hogy késik a vonata, amivel a repülőtérre szeretne kijutni. Olaszországból aztán újra felhívott, hogy az állítólagos jótevője becsapta, ezért tovább kell állniuk, de biztosított róla, nem lesz baj. Akkor beszéltünk utoljára. A tragédia után egy ismerős értesített arról, hogy mi történt. Most úgy érzem, Alexszel együtt egy kicsit én is meghaltam.”

György teljesen összetört, kérlelte a lányát, hogy hagyja nála a kis Alexet, de a nő nem bízott az apjában (Fotó: Bors)

György szerint Katalin jobban tette volna, ha rá bízta volna a kisfiút, de a lánya már nem bízott meg senkiben. „Attól tartott, hogy én majd odaadom az apának vagy a másik nagyszülőknek! Nem fér a fejembe, amit tett…„ – fejezte be a gyászoló nagypapa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?