INSIDER

„Nem balhéból csináltam” – felmászott egy Belvárosi-híd tetejére Beni

Nem tréfából mászott fel a fiatal a híd legtetéjére, állítása szerint létező sportág gyakorlója.
  • Szerző: Ripost

Egy Benijump nevezetű youtuber még december közepén töltött fel egy videót, amelyben egy rövid Bartók téri és Dugonics téri „bemelegítést” követően átmászik a szegedi Belvárosi híd tetején keresztben, majd nagyokat szökkenve visszaugrik a járdára.

Merészségével azonnal magára vonta a rendőrség figyelmét is, így eljárás is indulhat ellene, akár még börtönbüntetést is kaphat. A Blikk megtalálta a mindössze 18 éves Benit. A fiatalember szerint nem volt semmi veszélyes abban, amit csinált, úgy gondolja, mindent kézben tudott tartani.

„Külső szemlélő számára talán veszélyesnek tűnhetett, amit csinálok, de nem vállalnék be olyat, ami rosszul sülhet el. Végig észnél voltam, a félelem sem bénított meg. Három éve gyakorlom ezt a sportot. Annál, amit most csinálnék, már nem mennék messzebb” – árulta el a fiú, aki állítása szerint egy külföldön már elterjedt extrém sport, a parkour gyakorlója.

„Nem balhéból csináltam, nekem ez tényleg sportnak számít. Belátom, talán kicsit messzire mentem, tanultam az esetből. Azt hiszem, jobb lett volna, ha megvárom a rendőröket, és a helyszínen tisztázzuk az esetet” – magyarázta a fiatal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?