INSIDER

Mutatjuk az ünnepi időjárást, mégis lehet fehér karácsonyunk?

Az esős idő után egyre hűvösebb lesz, hózáporra és havazásra is lehet számítani.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn erősen felhős, a nap első felében borult lesz az ég. Eleinte sokfelé, majd inkább csak keleten lesz újabb eső, záporeső. Sokfelé erős, nyugaton nagy területen viharos lesz az északnyugati szél. Erős hidegfronti hatás valószínű. 5 és 10 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki hétfőre széllökés miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére. Eső miatt szintén elsőfokú riasztás lesz érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében.

Szenteste napján változóan felhős időre van kilátás, eleinte a Tiszántúlon esővel, majd délutántól északnyugaton, északon záporokkal, a hegyekben hózáporokkal. Átmenetileg gyengül a kezdetben még erős szél. Reggel 0 és 6, délután 5 és 10 fok között valószínű a hőmérséklet.

Karácsony első napján erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakul ki eső, zápor, a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is előfordulhat. Újra sokfelé megerősödik az északnyugati szél. +7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Karácsony második napján csökken a felhőzet, mérséklődik a szél, többórás napsütés lehet. Marad az 5-10 fok közötti csúcsérték – írja a Köpönyeg.

És ezeket olvastad már?