INSIDER

Migráns rabolt ki egy nőt az Andrássy úton

A 25 éves, német menekültstátusszal rendelkező szír férfi az autójában támadt rá egy nőre az Andrássy úton.
  • Szerző: Ripost

Szombaton délután az Andrássy úton parkolt egy nő az autójával, amikor odament hozzá egy férfi, majd az ajtót kinyitva megrúgta a nőt és beszállt mellé.

A férfi a nővel arab nyelven kiabálni kezdett, aki az autóban épp párjával beszélt telefonon. A nő ijedtében kiszállt az autóból, megpróbált elszaladni és segítséget kérni, azonban a férfi utánafutott, visszarántotta, majd többször ököllel arcon ütötte

Kiderült: a megtámadott nő segítségére egy járókelő sietett, akire a férfi szintén rátámadt és ököllel megütötte.

A szír ezt követően kivette a nő kezéből a telefonját. A dulakodást ekkor egy másik járókelő is észrevette, aki megpróbálta feltartóztatni őt, azonban a férfi elmenekült a helyszínről.

Fotó: Police.hu

A nő párja értesítette terézvárosi rendőröket közben, mert telefonon keresztül hallotta, hogy a nő bajban van. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek és az elkövetőről adott személyleírás alapján a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél elfogták a férfit, akinél megtalálták a nő telefonját is -írja a rendőrség.

A 25 éves, szír állampolgárságú férfi a nála talált tartózkodási engedély és útlevél alapján német menekültstátusszal rendelkezik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 25 éves férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

És ezeket olvastad már?