INSIDER

Megvannak a vadászati kiállítás számai, meg fogsz lepődni

Hatalmas sikerrel zárult az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás október 14-én. A HUNGEXPO területén lévő kiállítást 616 ezren tekintették meg, a vidéki helyszínekkel együtt pedig 1,5 millió felett volt a látogatók száma.
  • Szerző: Ripost

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a vadászati világkiállításért felelős kormánybiztos kedd délután egy sajtó háttérbeszélgetésen értékelte a vadászati világkiállítást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Örömmel mondhatom, hogy a HUNGEXPO területén 616 ezren látták a kiállítást, míg a vidéki helyszínekkel együtt a látogatók száma meghaladta a 1,5 milliót” – mondta Kovács Zoltán.

Fotó: MTI

Az államtitkár hozzátette: 60 ezer diák is kilátogatott a HUNGEXPO területén lévő kiállításra.

A 70 ezer vadász volt az elsődleges célcsoport, de közben kiderült, hogy igenis meg lehet szólítani úgy az embereket, hogy a vadászok, a szakemberek minden igényét kielégítse a rendezvény, de egyúttal a nagyközönséghez is szóljon. A horgászat, a vizek szerelmesei szintén a célcsoporthoz tartoztak. Büszkén mondhatom, hogy egy programra, egy kiállításra még soha ennyien nem látogattak ki a HUNGEXPO-ra” – hangsúlyozta Kovács Zoltán.

A különféle vidéki rendezvények folytatódnak az év végéig. Ilyen lesz például a májusban elmaradt, december 29-én kezdődő háromnapos nemzetközi Európai Kutya Show, ez zárja majd a világkiállítás programsorozatát.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kiemelte, hogy a kiállítás a XXI. századi Magyarország legnagyobb rendezvénye volt, országszerte 1500 esemény kapcsolódott hozzá.

Semjén Zsolt (Fotó: MTI/Varga György)

Semjén Zsolt azt is elmondta, hogy bár lett volna igény arra, hogy hosszabb ideig tartson a vadászati világkiállítás, ezt azért nem lehetett megtenni, mert tematikus világkiállítás volt, így csak 20 napig tarthatott. Így is 50 ország vett részt saját kiállítással, a kongresszusokon pedig több mint 100 ország képviseltette magát.

Kovács Zoltán megemlítette, hogy a turizmusban is óriási fellendülést hozott a kiállítás, hiszen ebben a húsz napban Budapesten az ilyenkor szokásosnak a háromszorosa volt a vendégéjszakák száma.

Kovács Zoltán (Fotó: Ripost)

Ugyanakkor a Turisztikai Ügynökség adatai szerint október 1-16. között 1,3 millió vendégéjszakát töltöttek el a belföldi szálláshelyeken, 62 százalékban hazai turisták. Az összes vendégéjszaka 27 százaléka budapesti volt. A fővárosi vendégforgalom 74 százaléka a világkiállítás ideje alatt külföldről származott.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?