INSIDER

Megvan az időpont: ekkor nyitnak az iskolák, óvodák, bölcsődék

Az oktatási államtitkár Facebook-oldalán jelentette be a hírt.
  • Szerző: Ripost

A kérdés sokakat foglalkoztat: mikor mehetnek a gyerekek vissza az iskolákba, óvodákba, bölcsődékbe? A válasz most megszületett, ugyanis Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a Facebookon jelentette be a nagy hírt: az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-tól visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, nyáron egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le – erre szerinte azért van szükség, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, dolgozniuk kell.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tantermen kívüli digitális oktatás jól működik, ezért a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik – jelentette be Maruzsa Zoltán.

Június 2-től ugyanakkor engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a diákok oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk és egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása – tette hozzá.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?