INSIDER

Megvalósították a 15 éves kerekesszékes kislány legtitkosabb álmát

Néhány nap alatt megvalósította egy 15 éves, kerekesszékes kislány legmerészebb álmát az üllői Jégkristály Jégpálya csapata. A kislány izmai folyamatosan sorvadnak, születésekor maximum tíz évet jósoltak neki. Igazi csoda, hogy még él.
  • Szerző: Ripost

A 15 éves Zsolnai Cintia születése óta kerekesszékben él, gerincvelő eredetű izomsorvadása van, ami azt jelenti, hogy izmai lassan elsorvadnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cintia, Halassy Dávid, Halassy Zoltán
Fotó: Facebook

„Születésekor orvosai 10 évet adtak a kislányomnak. Állapota egyre romlik, éjszaka már lélegeztető gépen alszik, igazából csoda, hogy még él„ – mesélte szívszorító történetüket Cinti anyukája, Deák-Olajos Éva a -nak. A család egyik barátja, Parócziné Babi közreműködésével két nap alatt sikerült megszervezni egy találkozót a Jégkristály csapatával és ott örömmel fogadták őt.

Cintia anyukája
Fotó: Facebook

„Cintia ugyan nem tud lábra állni, de kerekesszékben is hatalmas élmény volt neki, ahogy a jégkorong csapat egyik tagja, Halassy Dávid segítségével végig suhanhatott a jégen és kipróbálhatta a jéghokizást is. Egy álma vált így valóra. Cintia arca mindent elárult, hiszen sugárzott a boldogságtól. Nem is gondoltuk, hogy az egész családnak ilyen élményben lesz része” – mondta az anyuka boldogan. Cinti a találkozó végén még néhány apróságot is kapott ajándékba, például egy dísz hoki ütőt. Az igazán nagy meglepetés viszont az volt, hogy a jégpálya összedobta a pénzt egy Tiszafüreden eltölthető két napos üdülésre a családnak. Életükben először, így most végre együtt elutazhatnak.

Andrásik László a vállalkozás megálmodója és Halassy Zoltán igyekszik az elesettebbeket is felkarolni és lehetőséget adni nekik, hogy ők is megtapasztalják a jégkorcsolyázás élményét.

„A munkát a gyerekek végzik, a szülők fogadják el, hogy ez így jó. Mi szimplán utat mutatunk az akaratnak„ – fogalmazott a férfi a -nak. Zoltántól azt is megtudtuk, hogy az ő kisfia is születési rendellenességgel született.

„Térlátási, koordinációs és egyensúlyzavarai is voltak. Akkor döntöttünk úgy, hogy kipróbáljuk, hogyan boldogul a jégen, hogyan segítheti őt ez a sport jövőbeni boldogulásában. Ma már Dávid 16 éves és nem csak a Fradi jégkorongcsapatának igazolt csatára, hanem a Magyar Siket Válogatott tiszteletbeli tagja, ugyanakkor oktat is a Jégkristály Jégpályán és ahogy csapatunk minden tagja, ő is örömmel foglalkozik a gyerekekkel” – tudtuk meg az édesapától.

Mindenki elámult Regina korcsolyázásán

Az Üllőn élő Csiki Andrea kisebbik lányának is a „Jégkristályosok” szereztek nagy örömet.

Cintia és nagyapja
Fotó: Facebook

„Először nagyobbik lányomat, a 9 éves Annát vittük el a Jégkristályba. Ő már korábban is korcsolyázott ott és szerette volna újrakezdeni. Látva a közösen elért sikereket, Zoltán felvetette, hogy a kisebbik lányom, Regina is kipróbálhatná magát és akaratát. Én először nem sok reményt fűztem hozzá, hiszen Regina mozgássérült, mikrokefáliában, kisfejűségben szenved. Nem tud a teljes talpán járni, csak lábujjhegyen. Azt gondoltam, hogy a jégen főleg nem boldogul. Legnagyobb megdöbbenésemre azonban Regina teli talppal lépegetett a jégen„ – lelkendezett Andrea. A család borzasztóan hálás ezért a Jégkristály csapatának. Azt tervezik, hogy mostantól rendszeresen leviszik Reginát is a jégre.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?