INSIDER

Újabb pofon a budapesti polgitól: fejlesztés helyett lekapcsolta az internetet

A költségvetési megszorításokkal indokolja ezt a döntést a nyolcadik kerület ellenzéki polgármestere. Február óta nincs ingyen wifi a kerület közterein.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy újabb kedvezményt vett el a nyócker lakóitól Pikó András: megszüntette az ingyenes wifit Józsefváros közterein.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kerület első embere a hírt nem verte nagy dobra, nem írta ki a Facebookra, nem jelent meg a kerületi újságban, csupán az önkormányzat oldalán számoltak be a változásról egy rövid hírben.

Ennyi volt! Józsefváros közterein már nincs ingyenes wifi lehetőség

A pesti kerületben 2017-ben döntött úgy az akkor még Fidesz-KDNP többségű képviselő-testület, hogy a VIII. kerület közterein ingyenes wifit építenek ki Józsefváros több pontján. Akkor a lakosokkal közösen választották ki a megfelelő helyszíneket.

ingyen wifi

Már csak mobilnettel érhető el az internet Józsefváros közterületein. Képünk illusztráció (Fotó: pixabay)

Egészen 2021 februárig működött ez a lehetőség, melyet most költségvetési megszorításokra hivatkozva megszüntették. A kerületnek egyébként éves szinten 9,2 millió forintba került ez az ott élőket segítő szolgáltatás.

Érdekes adalék, hogy az ellenzéki polgármester a választási programjában a mostani döntésnek pont az ellenkezőjét ígérte.

„Fejlesztjük az ingyenes kültéri wifi-hálózatot a kerületben, elsősorban a forgalmasabb csomópontokra koncentrálva” – írta megválasztása előtt Pikó.

Ez is csak üres ígéret volt?

Mint a beszámolt róla, sok bajt okozott Pikó András a kerületieknek. Tüntettek is az ámokfutása ellen az emberel a nyáron, miután lezüllesztette a kerületet és a közétkeztetésben is áldatlan állapotokat okozott.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?