INSIDER

Megint a sofőr mobilozása miatt történt tragédia?

Azt lapzártáig nem közölte a rendőrség, hogy pontosan mi okozta a Nyársapátnál történt balesetet, de a körülményekből arra lehet következtetni, hogy a sofőr nem az utat nézte. Egy 25 éves édesanya és 9 éves kisfia halt meg, amikor a buszmegállóba csapódott egy kisbusz. Hat gyermek és a nő várakozott ott.
  • Szerző: Ripost

Mindössze 20 kilométerre a két évvel ezelőtti, kilenc életet követelő ceglédberceli tragédiától valószínűleg újra figyelmetlenség miatt haltak meg emberek. Péntek reggel, tíz perccel 7 óra előtt a 441-es számú főúton egy kisbusz 40 éves sofőrje nem észlelte időben az előtte várakozó, éppen bekanyarodni készülő autót, ezért az ütközés előtti utolsó pillanatban félrerántotta a kormányt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Valószínűleg azt sem észlelte, hogy ott egy buszmegálló van, ahol hat gyermek és egy édesanya várakozott, ők Nagykőrösre, iskolába igyekeztek Nyársapátból.

Fotó: MTI

A 25 éves édesanya és 9 éves kisfia a helyszínen meghalt, egy 8 éves kisfiút, egy 9 éves kislányt súlyos, míg egy 16 éves fiút és a 40 éves sofőrt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Egy kisfiú, akinek sikerült félreugrania és a testvérét is magával rántania, a helyszínen lévő Cegléd Panoráma újságírójának azt nyilatkozta, hogy az egyik kisfiú nagyon vérzett, alá egy táskát raktak, ő pedig elszaladt a szomszédokhoz segítséget kérni. A kisfiú szerint a sofőr is véresen szállt ki a kisbuszból és távolabb ment a helyszíntől, minden valószínűség szerint sokkot kapott.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A helyszíni tudósítások alapján úgy tűnik, az ő figyelmetlensége okozta a balesetet, de a szakértők még vizsgálják a kocsi műszaki állapotát is. A vezető sem azt nem észlelte, hogy előtte várakozik egy autó, sem azt, hogy oldalt egy buszmegállóban emberek állnak. Ráadásul túl nagy sebességgel hajthatott, mert miután letarolta a buszmegállót és az ott várakozókat, egy fa állította meg a járművet.

Közvetítette a sofőr a tragédiát

A kommentelők többsége szerint újra a telefonozás okozott tragédiát, csakúgy, mint amikor 2 évvel ezelőtt kilenc ember vesztette életét. Az akkori eset a pénteki nyársapáti tragédia helyszínétől mindössze 20 kilométerre történt, 2018 májusában, amikor egy sofőr élőzés közben kezdett előzésbe és egy kavicsszállító teherautóval ütközött össze, ami teljesen maga alá gyűrte az autót és annak utasait.

Képünk illusztráció (Fotó: 123RF)

Élőzött, mikor jött a vonat

Augusztus közepén az egyik legnépszerűbb román énekes, Tavy Pustiut autójukból élőzött, miközben felesége vezetett. Míg a videó elején még láthatóan jókedvűen zenét hallgattak, a végén már csak a sztár sikítása hallatszott, mert a piros jelzés ellenére egy vasúti átjáróba hajtottak, amikor éppen jött a vonat. Pustiut a helyszínen életét vesztette.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?