INSIDER

Megdézsmálták a kertjét, ezt tette a gazda

Életveszélyt okozó testi sértés bûntette miatt kell felelnie a Kecskeméti Törvényszéken annak a gazdának, aki tavaly nyáron megverte a baracktolvajt. A 10 hektáron gazdálkodó 43 éves nyárlőrinci férfinek elege lett abból, hogy megdézsmálják a termését.
  • Szerző: Ripost

Mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, ami összeköttetésben állt a mobiltelefonjával, így képen látta, ha a területen mozgás volt.

Tavaly július 4-én éjjel 1 órakor azt látta a telefonján, hogy egy autó barackkal teli ládákkal távozik a tanyáról. Gyorsan értesítette a polgárőrséget, aztán kocsiba ült, hogy tetten érje a tolvajt. Az erdőn keresztülhaladó keskeny dűlőúton haladt, amikor a vele szemben haladó kocsiban felismerte a baracktolvaj járművét. Amikor a barackos ládákkal felpakolt autó vezetője meglátta a gazdát, rükvercbe kapcsolt és menekülni próbált, de rajtavesztett: egy villanyoszlopnak ütközött. A feldühödött gazda odarohant hozzá, megragadta a grabancát és a mellkasába öklözött többször is, eltörve öt bordáját. Miután a bántalmazott mellkasának bal oldalán légmell alakult ki, közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség ezért életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a gazdát, és vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi szabadlábon védekezhet. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?