INSIDER

Makói kettős gyilkosság: Ő hitte azt, hogy sose kapják el – videóval

A gyanú szerint a férfi 15 évvel ezelőtt Makón megölt egy idős nőt, majd annak hazalátogató lányát is meggyilkolta.
  • Szerző: Ripost

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomozott, aki 2004. november 16-án a délelőtti órákban megölt egy idős makói asszonyt otthonában. Az édesanyja látogatására érkező nőt szintén meggyilkolta, majd széttúrta a házat és elmenekült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője Fotó: police.hu

A rendőrség november 30-án gyanúsítottként hallgatta meg az áldozatok egy rokonát, ám vele szemben később megszüntették az eljárást. Így a kettős gyilkosságok elkövetője továbbra is ismeretlen maradt.

A bíróság 2019. november 25-én elrendelte az eljárás folytatását, amelyet a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya (KR KÜFFO) vett át.

A rendőrök értékelték a korábbi vallomásokat és adatokat, valamint igazságügyi szakértőket rendeltek ki a helyszíni nyomok vizsgálatára. A felderítő munka közben szemet szúrt nekik 45 éves egy mórahalmi férfi, aki 2003-2004 fordulóján – akkori párkapcsolata miatt – hétvégente Makón járt, így az áldozatok házának környékét ismerte.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője elmondta: a 2004 őszén, Makón elkövetett kettős emberölés elkövetésével gyanúsított férfit a daktiloszkópiai vélemény alapján fogták el, és bár megtagadta a vallomást, a szakértői intézet megerősítette, hogy a helyszínen talált genetikai nyomok egyeznek az övéivel. Hozzátette: a gyanúsítottnak korábban csak az ujjlenyomat-töredékét rögzítették, amely nem volt alkalmas a gépi azonosításra, 2004-ben ezért nem sikerült megtalálni az elkövetőt. Most azonban több száz ujjlenyomatot vizuálisan ellenőriztek, és így jutottak el hozzá.

Fotó: police.hu

A KR KÜFFO életvédelmi nyomozói a bizonyítékok alapján 2020. február 18-án reggel elfogták Sz. Dénest.

Fotó: police.hu

Több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

És ezeket olvastad már?