INSIDER

Ebben a vidéki magyar városban mindenki két FFP2 védőmaszkot kap a hivataltól

Több környező országban már kötelezővé tették az eldobható helyett az FFP2 maszkot, itthon is hiánycikk lett több üzletben. Megtaláltuk a magyar várost, ahol mindenki kap kettőt ingyen!
  • Szerző: Ripost

Az FFP2 védőmaszkot mindenkinek! hetét éljük, miután Ausztria és Szlovákia is beszigorított a maszkhasználat terén, és kötelezővé tette az FFP2 orvosi maszkok viselését, a magyarok előrelátó módon azonnal elkezdték felvásárolni azokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ennek következményeként nem egy helyen hiánycikk lett a maszk, több helyen pedig, ahol lehet még kapni, az ára is elkezdett az egekbe szökni. A makóiaknak azonban nem kell ezek miatt aggódniuk egy ideig, ők ugyanis fejenként kettőt is kapnak belőle a hivataltól.

FFP2 maszkot mindenkinek

Megnőtt a kereslet az FFP2 maszkok iránt

„A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. A március 8-tól kötelezően, mindenhol elrendelt maszkhasználatra való tekintettel, a jövő hét elején minden makói háztartásba el fogunk juttatni 2 db FFP2 típusú védőmaszkot és 2 db 60 ml-es kézfertőtlenítőt, valamint egy tájékoztatót, mely aktuális információkat tartalmaz a jelenlegi helyzetről” – írta Facebook oldalán a település polgármestere.

Bár van olyan internetes áruház, ahonnan teljesen elfogyott ez a fajta védőmaszk, és jelenleg a patikákban is hiánycikk, az Emagon például még péntek reggel lehetett rendelni, és a maszkok árusítására szakosodott üzletek is tartanak. Ugyanakkor árak tekintetében már most hatalmas a szórás. Van, ahol 320 forintba kerül egy darab, de láttunk olyan online üzletet is, ahol 1346 forintot kértek egyetlen darab FFP2-es maszkért Utóbbit ráadásul akciós árként tüntették fel...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?