INSIDER

Exkluzív interjú: megszólalt a Ripostnak a terrorizmussal gyanúsított magyar fiú édesapja

A fiatal magyar iszlamista édesapját a Ripost elsőként szólaltatta meg. A család most minden erejével a fiú védelméért küzd.
  • Szerző: Ripost

Ellepték az újságírók a terrorizmussal gyanúsított srác kecskeméti házát, a a helyszínről tudósít a történtekről. Újságírónk elérte a terrorizmussal gyanúsított 21 éves kecskeméti fiatalember édesapját. Kiderült, a férfi ügyvéd, és most ügyvédi védelmet kérnek a fiuknak. Az édesapa mai nap folyamán későbbre ígért tájékoztatást a média munkatársainak. A újságírójának azt mondta: várhatóan az esti órákban fogják a közvélemény tájékoztatni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ügyvédet keresnek

A szörnyű perceket átélt férfi úgy fogalmazott: a továbbiakban egy védőügyvéd segítségét fogja kérni. A kecskeméti kertvárosban a szomszédok elzárkóznak a nyilatkozástól, de több sajtóorgánum munkatársa is a helyszínen van. Az egyik szomszéd a -nak elmondta: „semmilyen részletet nem ismer, nem is gondolta volna, hogy magyar terrorista rejtőzik tömeggyilkosságot tervelve a szomszédban.”

magyar terrorista

A magyar terrorista kecskeméti otthona Fotó: Ripost

Kecskemét mozgolódik

A történtek után a környéken jól érezhető, hogy a kecskeméti kommentelők előtt már kirajzolódott, ki lehet ez a bizonyos magyar terrorista. A 21 éves, vékony testalkatú fiatalember édesapjának kecskeméti gúnyneve is felbukkan a kommentek között.

Csőbombával akart a tömegbe lőni és autóval rontott volna az emberek közé – újabb elképesztő részletek derültek ki a magyar srácról, akit terrorizmus gyanúja miatt kapcsoltak le a rendőrök.Gulyás Gergely a Kormányinfón újságírói kérdésre mondta el, hogy a TEK-esek szervezett elfogása után milyen részleteket derítette ki a tömeggyilkosságra készülő férfitól.

magyar terrorista

A terrorista férfi családja ügyvédet keres a védelmére Fotó: Ripost

Egyetemista volt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón elmondta: a a terrorizmussal gyanúsított magyar srác egyetemistaként élte a mindennapjait, édesanyja pedig egyáltalán nem tudott fia kegyetlen terveiről, sem arról, hogy az iszlám hit radikalista hívőjévé vált.

 

Hetek óta folyt a felderítés

Az egyetemistát hetek óta próbálták becserkészni a hatóságok. A 21 éves fiatalembert végül a TEK-esek nemzetközi közreműködéssel fogták el. Páncélozott autóval, robotokkal és bombabiztos mellényben szállták meg terrorizmussal gyanúsított, vékony testalkatú magyar srác otthonát. Elfogását jól kitervelték: a TEK-esek óvatosan közelítették meg a kecskeméti házat, ahol élt..

Szerelőnek álcázták magukat

A magyar terrorista nem fogott gyanút. A Terrorelhárítási Központ egyik tagja szerelőnek álcázta magát, így cserkészte be a gyanúsítottat.

„Munkásemberként csöngetett be egyikük a férfihoz, amikor pedig kijött a házból, leteperték őt a kommandósok” – mesélte a Bors munkatársának az egyik, neve elhallgatását kérő szomszéd, aki többet nem kívánt nyilatkozni.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, majd gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfé­lemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Sajtóhírek szerint a magyar terrorista a foci-Eb egyik meccsén, a Puskás Arénában akart robbantani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?