INSIDER

Kukákból öltöztet a ruhamaffia

Ruhamaffia garázdálkodik Budapest utcáin! Olvasónk olyan guberálókat fotózott le késő este az óbudai lakótelepen, akik fejlámpával, gumikesztyûben ruhanemûk után kutattak a kukákban, a zsákmányt pedig egy furgonba gyûjtötték. De mit csinálnak a szemétből kiszedett pólókkal, ingekkel, nadrágokkal?
  • Szerző: Ripost

A budapesti Zápor utca egyik lakója figyelt fel két gyanús alakra a késő esti órákban. Furgonnal járták a környéket, és a szemétgyűjtő konténerekből célirányosan csak a ruhákat szedték ki. Nem voltak felkészületlenek.

A guberálók fejlámpákkal és gumikesztyűkkel felszerelkezve kutatták át mások szemetét, majd maguk után rendet hagytak, hogy ne tűnjön fel semmi az arra sétálóknak és a lakóknak”

 – mesélte a %%-nak a szemtanú, aki meg is örökítette, amit látott. 

Lapunk több lakótelepen is érdeklődött, és kiderült: nem az óbudai az egyetlen, ahol hasonló jelenségre figyeltek fel a lakók. Szavaikból kiderült: a ruhamaffiás guberálók mások, mint a többi kukázó: nem érdekli őket semmi más, csak a textilnemű, szervezetten járják végig az utcákra kikészített szemeteseket késő este. A talált kincseket papírdobozba gyűjtik, és mindig van velük jármű, amivel elszállítják. Egyáltalán nem rosszul öltözött emberek, és többnyire rendet hagynak maguk után, feltehetően azért, hogy ne tűnjön fel a tevékenységük.

De hová kerül az, amit kitúrnak mások szemetéből? Ha rongyként adják el, kilónként 150 forintért, akkor semmi gond, sőt, még hasznos is a tevékenységük, hiszen a szemétből értéket mentenek. De mi van, ha a ruhadarabokat a népszerű turkálókban látjuk viszont? Ha így van, akár fertőzést is terjeszthetnek! Mindenképpen kellemetlen a gondolat, hogy amit viselni szeretnénk, azt háztartási hulladékok közül halászták ki...

Vajon mi lehet a szemétbe vetett ruhák sorsa? Ennek járunk után a pénteki %Ripost% napilapban, melyben többek közt a használtruha- vásárlás legfontosabb szabályairól is olvashatsz. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?