INSIDER

Egyre többen mondanak igent a kínai oltóanyagra, ami hatékony és biztonságos is

Magyarországon egyre többen jelentkeznek a koronavírus elleni vakcináért, ami az egyetlen biztos megáldást jelenti.
  • Szerző: Ripost

Nemcsak az oltási hajlandóság, de a keleti vakcinákba vetett bizalom is napról napra növekszik. A kínai vakcina hatékonyságáról a Metropol dr. Juhasz Éva háziorvost kérdezte meg.

Mint ismert a sinopharm vakcina elölt vírust tartalmaz, amelynek hatására az emberi szervezet elkezdni termelni az ellenanyagot. Már több ismert személyt is ezzel a vakcinával oltottak be, mint Orbán Viktor miniszterelnököt, Áder János köztársasági elnököt és Nagy Ferót is.

Orosháza, 2021. március 6.
Mahmoud Ahmed háziorvos (j) beolt egy idõs férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelõintézet oltópontján 2021. március 6-án.
MTI/Rosta Tibor

„A kínai vakcina elölt vírust tartalmaz, amelynek hatására ellenanyagok képződnek a szervezetben. Ez már egy bevett módszer, nincs mitől tartani. Szerencsére azt látom, hogy ezzel az emberek is egyre inkább tisztában vannak, nálam százból csupán öten utasították vissza a kínai vakcinát. Ebben szerepet játszott az ismert emberek példamutatása is, akik sorra oltották be magukat Sinopharmmal” – mondta dr. Juhász Éva a Metropolnak.

„Ötször nagyobb a teher most rajtunk, mint úgy általában lenni szokott. Nagyon fáradtak vagyunk, de nincs mese, ki kell tartanunk. A praxisomban korábban hetente átlagosan két páciensem lett Covid-19 pozitív, most viszont minden napra jut két új eset. Nem beszélve arról, hogy ezek csak azok, amelyekről tudunk, de a valódi szám ennek akár a négyszerese is lehet” – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?